Stacionární kotel Protherm Medved 20 v.16

Rubriky:

Reklama
Stacionární kotel Protherm Medved 20 v.16

vlastním nový inovovaný stacionární plynový kotel Protherm Medved 20 v.16 se 110litrovým zásobníkem. Mám také nové měděné rozvody topení včetně nových radiátorů. Kotel topí perfektně a vodu ohřívá super, ale co mě nejvíce zlobí je oběhové čerpadlo přímo v kotli.

Na kotli se nechá nastavit při kolika stupní se oběhové čerpadlo má spouštět. Nastavil jsem ho, aby se spouštěl při teplotě 50 stupnů. Když kotel začne topit, tak se asi po 2 minutách spustí oběhové čerpadlo, které žene vodu v radiátorech (oběhové čerpadlo nastaveno na rychlost 2). Jak tak pěkně běží tak se po 5 sekundách vypne, po dalších 10 vteřinách se znovu zapne a běží dalších cca 5 sekund než se vypne. Takto se to opakuje cca 5krát až po tomto procesu naběhne a funguje doté doby než skončí topení.

Je to v pořádku ? Má tak oběhové čerpadlo fungovat ?

Kolega má stejný kotel a tam se oběhové čerpadlo zapne a vypíná po skončení topení. žádné přerušení (vypínání a zapínání) nemá !!!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.