Návrh topného systému pro nový RD - konzultace řešení

Rubriky:

Reklama
Návrh topného systému pro nový RD - konzultace řešení

Dobrý den,
chtěl bych požádat o radu a konzultaci ohledně návrhu vhodného topného systému. Chceme si pořídit nový RD (půdorys viz příloha) na klíč a rád bych se vyvaroval nějaké šílené kombinace v topnem systemu. Chtěl bych systém, co by byl ekonomický, ale zároven by byl i pružný.
Firma navrhuje použít kondenzační kotel THERM 17 KDZ 5 a podlahové topení v kombinaci s radiátory. Na plánku jsem označil místnosti, kde má byt instalovano podlahove topeni (červený had). V loznicich pak ma byt pouze topeni pomoci radiátorů. Navrh pro ložnice se mi moc nezamlova, protoze okna mají být francouzská a topeni na straně. Ve velké hale mají byt tři radiátory. Dále ještě uvažuji o krbových kamnech s výměníkem a jejich ev. zapojení do okruhu - ale nejsem si jist, zda je to rozumné motat to do podlahoveho topení a vůbec do systému s kondenzačním kotlem. Jednoduché schéma jak bych to chtěl udělat připojuji.
Prosím poradte mi, jake vytápení použít pro ložnice. Pouze podlahové? Podlahové + konvektory pod francouzská okna? Pouze radiatory?
Nikde jsem se nedočetl, o regulaci spolecneho podlahového topení a radiátorů? Jakou formou se to provádí?
Jak rychly je náběh podlahového topení a jak dlouhá setrvačnost?

Díky moc za názory a rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

110 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.