pokles tlaku v topné soustavě

PP pavel pavel @pavel.pavel188 před 16 roky21.12.2008 23:41:00
pokles tlaku v topné soustavě

dobrý den,
hledám radu.Mám kotel Geminox DC, podlahovka - smyčky neobsahují spoje a radiátory,expanzní nádoba.Od prvního zatopení mi klesá tlak, je to cca 0.0x baru za den (prní zátop září -tlak byl 2.1 baru k dnešnímu dni je tlak 1.7 baru , měřeno kdy kotel netopí. Na počátku sem tomu nevěnoval pozornost, napuštěná voda obsahuje nějaké množství vzduchu, který se cirkulací uvolňuje a myslím že kotel má automatické odvzdušnění. Nicméně asi před měsícem jsem ještě odvzdušnil soustavu a předpokládal, že tlak už nebude klesat. Bohužel pokles stále pokračuje a já začínám být silně nervozní, protože mám rozvody v podlaze. Nikde nepozoruji vlhkost. Tlakovka byla po instalaci rozvodů provedená a byla OK.Ještě info, při odvzdušnění na topném žebříku nejvyšší bod rozvodu ,které teď dělám každých 14 dní ,se ozve lehké zasyčení a pak teprve začne vytékat voda. Chci v létě ještě jednou udělat tlakovou zkoušku radiátorového rozvodu.Předbíhám, ale pokud by mi dál klesal tlak, tak bych se chtěl zeptat jestli je nějáká metoda na zjistění místa pod podlahou ,kde dochází k úniku. A jestli třeba existuje nějaký způsob jak spoj utěsnit, aniž by člověk m usel rozkopat podlahu.
Díky za jakýkoli názor.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.