Izolace podlahy přízemí

Reklama
Izolace podlahy přízemí

Dobrý den, již delší dobu řeším problém jak tepelně izolovat podlahu v přízemí rodinného domu, dum má cca 30 let, postaven je ze škvárobetonových tvárnic + cihla kant, nyní je přízemí neobydlené,jen užitkové místnosti (garáž,sušárna,sklad atd.) chtěl bych tam však vybudovat bytovou jednotku,šlo by o celkovou rekonstrukci zůstali by jen obvodové a nosné zdi, mám ale obavy z chladu od základové desky, problém v zaizolování je výška stropu tohoto patra je 2,3 m a přidáváním dalších cm EPS + beton nebo anhydrit bych se dostal na výšku která, už by byla problém pro bydlení. (2,15 m až 2,2 m). Uvažoval jsem, že bych ze základové desky odstranil bet. potěr cca 5-7 cm včetně izolace, pak udělal novou izolaci, na tu položil XPS 4 cm do rovinny (vysypání nerovností Liaporem),OSB desku 18mm, parozábranu a další OSB desku 18mm křížem kvůli rozložení kročejové hmotnosti přes spoje OSB desek. Nevím jak se bude choval celkově takovýto systém suché podlahy, nebude se to na XPS "houpat", rád bych znal vaše názory k takovéto skladbě, pokud by někoho napadlo jiné řešení byl bych rád kdyby mi ho zdělil. Děkuji mnohokrát za každý názor i radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.