Kudy se vydat - rozestavěný obývaný důmMám takový obsáhlejší problém. V podstatě máme takovej polodokončený/polorozestavěný RD který má přízemí- dokončené (tj. 2obytné místnosti, koupelna, kuchyně chodba kde jsou hotove vnitřky a toto podlaží obýváme. Horní podkroví není hotové, jsou pouze umístěné izolace mezi krokve.
Pod polovinou domu je garáž která nemá okna ani vrata, nejsou hotové ani omítky.
Dům je postavený z Porothermu 44PD, stropy jsou ŽB. Ted jak začala zima začaly se projevovat hodně značné tepelné ztráty a topení se prakticky nezastaví. Zajímalo by mě kudy nejvíce uniká tepla. Obývat dum jde, máme krbové kamna v obýváku ale i tak po vytopení na 24° v 11večer je ráno v 7 v obyvacím pokoji 18°.
Pro začátek jsem stačil nalepit na strop garáže 10cm polystyrenu.
Celkově je dům postavený dejme tomu průměrnou kvalitou, není to žádnej zázrak ale ani bych řekl to není extrémně špatně.
Samozrejmě nemáme dostatek financí na celkové dokončení, ale rád bych začal tím kde mám nejproblematičtejší body. Zdá se mi, že velky problém je nyní nezateplený sokl mezi zdivem a základem viz foto a detaily okolo oken kde nejsou dokončené vnější parapety.
Jsou někde další zakopaní psi? Kam se vrhnout priorotně ke zpepšení tohoto nepřijemného stavu?