Vyhledávání
Naše další weby
Naše další weby
Jde někde sehnat seznam chybových kodů pro kotel Protherm Panter 24 KTO 18?U našeho nového kotle se ukazuje celá sbírka chybových hlášení.Nejčastěji F-72,F-23,F-24,F-25.Po resetování kotel jde někdy celý den,někdy hodinku.A servisy v okolí přes svátky nekomunikují.
Dobrý den,pan Hrabal. Chtěl bych se zeptat jestli náhodou nevíte čím by mohlo být závadou u kotle Vaillant, že se mi…
před více než rokem
Dobrý den. Váše rada by zasloužila pozlatit. Je konec listopadu, kotel se mi vypnul na F61. Přeměřil jsem plynový…
před 2 roky
Děkuju z dobrý typ, včera kondenzátory přišly a chyba už se neopakuje, kotel stávkoval i několikrát za den. Jen je…
před 6 roky
74 odpovědí
Zobrazit všechny reakceChyba F.61 je častá závada Vaillant. V drtivé většině případů je způsobena odejitými elektrolytickými kondenzátory (jsou dva 470uF). Ty stačí vyměnit (samozřejmě za stejnou kapacitu, napětí a teplotu - 470u/35V/105C) oba za 5 korun a ušetřili jste několik tisíc za zbytečnou výměnu celé desky.
TH Tomas Hrabal @tomas.hrabalDobry den, pan Hrabal. Vedeli by ste mi prosim presne popisat kde presne/ktore su to kondenzatory? Dakujem.
Vážený pane Orolíne,
mohl by vás tiež poprosit o zaslání chybových kódu. Mám kotel Protherm
Panther 24KOO v.17. e-mail: frantisek_canko at yahoo.com
D´akujem
Vážený pane Orolíne,
mohl by vás tiež poprosit o zaslání chybových kódů. Mám kotel Protherm 24KOO v.17. e-mail: frantisek_canko at yahoo.com
D´akujem
Prosim Vas o zaslanie kodov na kotol Protherm Panther 24 KOV v.17
antonvalla1 at gmail.com
dakujem
Dobry den. Chcem sa spytat.
Mame kotol Protherm Lev 28 KKO v18.
Pri zapinani kotla je problem ho rozbehnut.
Hlasi chybu F22, ale tlak mame 1.7bar.
Ked ide, casto sa vypina s chybou F22.
A par krat sa vypol s chybou F28 a Teraz uz aj prvy krat F29.
Uz kotlu vobec neverime. Neviete co tomoze sposobovat?
Napiste mi prosim mail ak by sa Vam dalo.
Duri168 at gmail.com
Vopred Vam velmi dakujem za odpoved.
Soupis chybových kódů kotle Panther 24 v.18
F.0 - Přerušený NTC snímač primárního výměníku OV
F.1 - Přerušený NTC snímač vratného potrubí OV
F.10 - Zkrat NTC snímače výměníku OV
F.11 - Zkrat NTC snímače vratného potrubí OV
F.20 - Došlo k přehřátí kotle
F.22 - Kotel nemá dostatek vody (tlak v systému je pod 0,31bar)
F.23 - Kotel nemá dostatek vody (mala průtočnost)
F.24 - Příliš rychlý narůst teploty OV
F.25 - Spalinový termostat zaznamenal unik spalin mimo komoru
F.26 - Chyba krokového motoru plynového ventilu
F.27 - Chyba detekce plamene, ionizace
F.28 - Absolutní ztráta ionizačního proudu
F.29 - Ztráta plamene při hoření (trhani plamene díky komínové chybě)
F.33 - Chyba manostatu
F.49 - Chyba ebus komunikace
F.57 - Neproběhla korektní kontrola desky
F.60 - Chyba řízeni plynového ventilu vstup
F.61 - Chyba řízeni plynového ventilu vystup
F.62 - Chyba vypínaní plynové armatury - POZOR
F.63 - Chyba EPROM paměti - vada řídicí desky
F.64 - Chyba AD převodníku na řídicí desce kotle
F.65 - Řídící deska kotle přesáhla bezpečnostní teplotu pro svůj provoz
F.66 - Chyba komunikace elektronických periferii
F.67 - Chyba ionizačního signálu na řídicí desce
F.70 - Chyba interface
F.71 - Chyba snímače průtoku
F.72 - Neproběhl plnohodnotný test snímače OV na primáru a vratném potrubí OV
F.73 - Zkrat tlakového snímače
F.74 - Chyba tlakového snímače
F.75 - Nebyl zaznamenán tlakový raz při náběhu čerpadla
Er - Fatální chyba komunikace, deska-interface-display
Kódy jsou již asi 2 roky staré, tak se snad nezměnily.
Jiří Třeštík
Vážený pane Orolíne,
mohl bych vás také poprosit o zaslání chybových kódů. Mám kotel Protherm 24KTO v.18.
Děkuji
mari-napolova at list.ru
Vážený pane Orolíne,
mohl bych vás také poprosit o zaslání chybových kódů. Mám kotel Protherm 24KTO v.18.
Děkuji
Pokud má někdo seznam chybových kódů na Panther 24 KOO v.18 prosím o jejich zaslání na e-mail
jiri.trestik at seznam.cz
Dobrý den, pane Orolíne,
mohu Vás i já požádat o zaslání seznamu chybových hlášení? Mám kotel Panther 24 KTV / KOV v.18, vyskakuje chyba F.62, která v návodu není. Kotol sa vypne ,ale uz sa nezapne,stale treba stlacat RESET a ani neviem, ci je to spravne...Uz som volala dvoch servisakov a nepomohli. Dakujem krasne Můj emai sisina14 at azet.sk.
ZJ Zuzana Jarolinova @zuzana.jarolinovaF.62 - Chyba vypínania plynového ventilu. V prípade, že sa chyba po resete kotla (alebo
vypnutí a zapnutí hlavného vypínača) opakuje volajte serv isného technika.
Dobrý deň. Máme kotol Protherm Panther 24 KOV v.18 a s ním aj problém s chybovým hlásením F-25. To sa však vyskytuje len v prípade ohrevu vody do radiatorov, ale pri ohreve vody na použitie z batérie kotol frčí bez problémov. Naš Servisák je v koncoch a my tiež, lebo si nás pinkájú medzi sebou on a kominár. Jeden tvrdí že na vyne je komín druhý, že kotol,. Kto má PRAVDU??? :-(( Vopred ĎAKUJEM za pomoc. S pozdravom Hrašna. Môj e-mail:hrasnas at azet.sk
ŠH Štefan Hrašna @stefan.hrasnaOdpoviem Vám e-mailom
chyba F.75 na protherm Parthner 24 KTV 18
tak a co s tym ?? ja mam uz dva dni F.75 a dva dni komunikujem zo servisakom..a ten je bezradny..nevie co s tym...tak ako postupovat???nie prave najlepsia reklama..pre vyrobcu..nemyslite?
kotol oslavil pred 2 dnami rok..skontroloval ho servisak a do 24 hodin skolaboval...este mam tomu doverovat???
Dobrý den, máme doma nainstalovaný Protherm Panther 24 kov v. 17, nedává žádná chybová hlášení, ale při spuštění teplé vody se okamžitě vypne ohřívání (zhasne plamen). Nevíte někdo, čím by to mohlo být - a jak to, pokud možno rychle, opravit?
Díky moc,
kdyžtak selfcontrol at centrum.cz
RH Radek Hendrych @radek.hendrychSnímanie prietoku vo Vašom kotlíku má na starosti rurbínka prietoku spoločne s tzv. Hallovou sondou, ktorá sa nachádza nasunutá na turbínke a teplotu vody zasa kontroluje NTC termistor. Doporučoval by som Vám zamerať sa na tieto veci, ale pokiaľ by tam bol nejaký problém s čidlami, mala by to vyhodnotiť diagnostika
Dobrý den, jako již nekolik lidí předemnou prosím o zaslání seznamu chybových kódů ke kotli PROTHERM PANTHER 24. Můj mail je picard0147 at seznam.cz . Předem všem děkuji za pomoc.
JT Jaroslav Tomešek @jaroslav.tomesekNapíšte mi presnú verziu a kotla a ja Vám to pošlem e-mailom, lebo Pantherov sa vyrábalo viacej verzií napr v.15, v.17, alebo v.18 za porozumenie ďakujem.
Pokud nekdo bude potrebovat seznam chybovych hlaseni na Proterm Panter,ozvete se mi na adresu ivan.bily at volny.cz ,ja vam je poslu.
Měl jsem protherm panther 24 KOO se zásobníkem "pod"a už nikdy více tuto značku. Od začátku /spatně zapojen už z výroby!/jen samé závady, reklamace, vyměnění téměř všeho-neustále výpadky do poruch-obzvlášt když člověk přijede z hor a zima jako prase . . . je to šmejd a potvrdil mi to i servisák, že v našem městě jsou další dva kam jezdí a stejné problémy. Prostě žádná nahoda blbého kusu!
LR Láďa Retovsky @lada.retovskyA čo máte namontované teraz???
Mne sa stal úplne iný prípad, 3 krát po sebe vždy vo štvrtok do rána mi prestal ísť Panther 24 KTO, keď som prišiel ku kotlu, chybová hláška F75? .. v manuáli to nie je..., čo ma zaskočilo, že vlastne prestal ísť 3x za sebou vždy v perióde štvrtok do rána. Nevie niekto, čo je to za chybu?
Zatiaľ som to riešil vypnutím/zapnutím - kotol nabehol a zase išiel len do štvrtka noci - je mi to až humorné. V pondelok si idem podať PROTHERM - v reklamáciách som profík.
Niekomu som to tu už posielal. Zatiaľ to čo Vás trápi a keď budem mať trochu viac času pošlem Vám aj zbytok, ak o to budete stáť.
F.72 - Neprebehol korektne test snímača VV na primárnom výmenníku a snímača na vratnom
potrubí VV. Test prebieha raz za 23 hodín, keď kotol nie je v činnosti. Na krátky čas je spustené
čerpadlo, riadiaca doska kotla porovnáva nárast hodnôt z oboch snímačov.
F.23 - Nedostatok vody v systéme, alebo nedostatočný prietok. Chybové hlásenie vzniklo
na základe vysokého rozdielu teplôt (viac než 35 °C) medzi NTC snímačom VV na primárnom
výmenníku a NTC snímačom VV na vratnom potrubí. Po odstránení príčiny je nutné
urobiť RESET kotla.
F.24 - Príliš rýchly nárast teploty VV. Skontrolujte polohu uzatváracích ventilov pod kotlom,
obehové čerpadlo a prípadne fi lter VV. Po odstránení príčiny je nutné urobiť RESET kotla.
F.25 - Spalinový termostat zaznamenal nežiaduci únik spalín mimo spalinové cesty. Overte
funkčnosť komína a skontrólujte, či sa v ňom nenachádza prekážka brániaca správnemu
ťahu komína.
JO Ján Orolín @jan.orolinPane Orolín moc děkuji za výpis chybových hlášení.
Ano jedná se o verzi 18. Chybu F.25 jsem konzultoval se servisním technikem a vzhledem k tomu že komín ke kotli je nový a udělaný kominíkem tak se mi nezdálo že by byl špatný odtah splodin. Tak jsme se shodli s technikem že to může být také tím že v místnosti je nedostatek kyslíku, jelikož mám nové plastové okna a bezpečnostní dvěře. Zkusil jsem tedy zvetšit přísun kyslíku a od té doby to zatím jede dobře tak si myslím že to bylo asi tím.
Co myslíte Vy? Je to možné?
Děkuji Ondřěj Tomíška
Dobrý den. Prosil bych také, jako většina tady o zaslání seznamu chybových hlášení. Máme kotel Protherm Panther 24KTO. Můj mail je slavzden at seznam.cz. Děkuji
Dobrý den. Prosím můžete mi také někdo poslat na email tomiska.ondrej at seznam.cz seznam chybových hlášení na kotel panther 12 KOO. Velice často mi to ukazuje chybz F.25 nevíte náhodou co je to za problém.¨
Děkuji Ondřej Tomíška
Dobrý den mohl by ste mi také poslat chybová hlášení na kotel panther 24 KOV 18? Můj mail je jjezek.szs at tiscali.cz děkuji.
dobry den muzete mi take poslat seznam chybovych hlasni, predem dekuji Horeni
JH Jan Hoření @jan.horenidajte na seba e-mail
na smiech je,ze ked vam servisak,alebo niekto kto kotlom aspon trochu rozumie povie aby ste Protherm nekupovali tak pocuvate niekoho ako su KURENARI a pod.Aj vam poviem preco Prothermy ponukaju-pretoze okrem podielu z ceny dostane kazdy kto preda Protherm dostane stvrtrocne zo Skalice proviziu.Je mu prakticky jedno co preda-zaraba!Casto sa totiz stava ze nove nahradne diely na Protherm su zle.Som servisak.
Dobrý večer..vím, že už jsem několikátý, ale vlastním kotel Protherm Panther a samozřejmě na mě vybafla také nějaká chyba..mohl bych též požádat o zaslání chybových kódů, předem děkuji. tpolak at volny.cz
DObry den, mohla by som tiez poprosit poslat na adresu (m.behranova at gmail.com) vsetky chybove hlasenia (mame Protherm Panther 24KOV), co znamenaju? Pridavam sa tomu, ze v navode, nie su dane vsetky chybove hlasenia a ked vas taketo chyb. hlasenie zaskoci v tej najneocakavanejsej chvili, tak to vie potesit a este viac, ked neviete, co to znamena a ako keby este nestacilo, je to v takom case, ked kazdy uz ma volno... Vopred dakujem
Ak si najdem trochu času dám vám to dokopy a pošlem!
JO Ján Orolín @jan.orolin...prosim poslite aj mne na mail drepo at azet.sk. Mam Panthera 24 KTV nejaku verziu 18 a chcel by som si to prilozit k dokumentacii kotla. dakujem
Dajte mi e-mailovú adresu a ja vám to pošlem!!!
JO Ján Orolín @jan.orolinDobrý deň, pán Orolín. Môžem Vás aj ja poprosiť o zoznam chybových hlásení? Máme namontovaný týždeň nový kotol Protherm Panther 24 KOV a už dvakrát vyhodil chybové hlásenie F 72. Technik, čo spúšťal kotol, prvýkrát povedal, že treba dopustiť vodu, druhýkrát sa po resete kotol spustil sám, ale technik po telefóne povedal, že nevie naspamäť, čo to znamená a že teraz aj tak nemá čas. Ďakujem. Môj e-mail je kamil.meitner zavináč gmail.com
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení
Přihlášení
nebo se přihlaste emailem
Nemáte účet?
Vypadá to, že nejste přihlášen
Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.
Technická podpora
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.