Slunecni kolektory

Reklama
Slunecni kolektory

Je "radost" cist presentace ceskych prodejcu tepelnych cerpadel.Vsichni co prodavaji svedska tepelna cerpadla tvrdi,ze jejich jsou nejrozsirenejsi,nejprodavanejsi nebo nejlepsi ve Svedsku atd .(NIBE;IVT;THERMIA -ktere tedy -babo rad!)Tak stejne mi to pripada i s ceskymi prodejci slunecnich kolektoru ( ne voltaickych,jejich stranky jsem zatim moc nelistoval).Dokonce jsem se docetl u jednoho ceskeho prodejce,ze jejich trubicove dosahuji ucinnosti 98 %(Hned bych si takove skoro perpetum mobile koupil).A tak presto,ze toto je stranka vesmes pro laickou verejnost kam zavitaji i ochotni odbornici se ptam:
Neni mozno ,aby nejaka instituce(zkusebni ustav) nebo jina organizace ,jejiz referenti by se nedali "ekonomicky zainteresovat",aby vytvorila treba v sortimentu slunecnich kolektoru prehlednou jednoduchou tabulku s udaji:
1.Jmeno vyrobce
2.Skutecne velikosti kolektoru,
3.Referencni velikost ,vykon (vymena ,neb jak se spravne nazyva udaj)celeho modulu
4.Nasledne na 1m2 ucinne plochy,kWh pri teplote napr.50 st.C (udava se zpravidla ve 25,50 a 75 st.C).
Ve Svedsku je to SP (Statni zkusebna)a kazdy jasne vi co kupuje nehlede k tomu ,ze jsou v tabulce uvedeny i nesvedske firmy Stiebel,Viesmannn a pod.Doslo by k vycisteni trhu a prestalo by intenzivni oblbovani zakazniku a rujnovani jejich penezenek.A kdo chce byt uspesny prodejce seriozniho produktu,tak se stejne bez radne certifikace neobejde.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.