Cena vyvlozkovani kominu vs. moznosti turbo kotle

Reklama
Cena vyvlozkovani kominu vs. moznosti turbo kotle

Dobry den,

stojime pred volbou bytove otopne soustavy, nase moznosti nejsou velike, jelikoz bydlime ve starem povalecnem dome ve zvysenem prizemi, bez "panelakoveho" rozvodu teple vody na myti a topeni a k vrcholu kominu na strese to mame peknych +/- 17 metru (mereno odhadem, svetla vyska stropu bytu cca 3m, 4patra+sedlova strecha vysky jednoho patra), a topeni elektrinou se mi nezda ekonomicke (nebo se mylim?), zacal jsem se smirovat s tim, ze nas nemine vyvlozkovani celeho kominu, abychom mohli nasadit plynovy kotel... Bohuzel mam v tehle problematice jen obecne znalosti, tedy se obracim na vas, s prosbou o radu. Z okoli jsem se dozvedel, ze vlozkovani kominu neni nikterak levna zalezitost a proto bych si chtel udelat alespon hrubou predstavu, kolik by nas stalo vyvlozkovani tech 17m komina a jake jsou varianty vlozkovani pro turbo i ne-turbo kotel o vykonu max 30kW. Komin je ve stavu odpovidajicimu stari celeho domu, tj. cca 60 let a je v puvodni konstrukci. Jedna se o radovy komin, 5 kourovodu vedle sebe v jednom kominu, proste klasicky komin na starem dome v kterem se driv topilo uhlim a pod. :-)
Predem velmi dekuji za informace a osvetleni problemu :-)

Petr

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.