stojime pred volbou bytove otopne soustavy, nase moznosti nejsou velike, jelikoz bydlime ve starem povalecnem dome ve zvysenem prizemi, bez "panelakoveho" rozvodu teple vody na myti a topeni a k vrcholu kominu na strese to mame peknych +/- 17 metru (mereno odhadem, svetla vyska stropu bytu cca 3m, 4patra+sedlova strecha vysky jednoho patra), a topeni elektrinou se mi nezda ekonomicke (nebo se mylim?), zacal jsem se smirovat s tim, ze nas nemine vyvlozkovani celeho kominu, abychom mohli nasadit plynovy kotel... Bohuzel mam v tehle problematice jen obecne znalosti, tedy se obracim na vas, s prosbou o radu. Z okoli jsem se dozvedel, ze vlozkovani kominu neni nikterak levna zalezitost a proto bych si chtel udelat alespon hrubou predstavu, kolik by nas stalo vyvlozkovani tech 17m komina a jake jsou varianty vlozkovani pro turbo i ne-turbo kotel o vykonu max 30kW. Komin je ve stavu odpovidajicimu stari celeho domu, tj. cca 60 let a je v puvodni konstrukci. Jedna se o radovy komin, 5 kourovodu vedle sebe v jednom kominu, proste klasicky komin na starem dome v kterem se driv topilo uhlim a pod. :-) Predem velmi dekuji za informace a osvetleni problemu :-)
Petr
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.