Baxi + Dražice + RehauV prosinci 07 byl v novostavbě spuštěn provoz kondenzačního kotle Baxi Luna HT 1240 v kombinaci s dražickým 120 l nepřímým zásobníkem na teplou vodu. Kotel je opatřen venkovním čidlem a vnitřním termostatem Siemens QAA73 umístěným v přízemí.
Dům je v přízemí vytápěn podlahovým topením - komplet dodávka Rehau + jedním žebříkem, patro má čtyři radiátory + jeden žebřík + podlahové topení v koupelně. Vše opatřeno termost.ventily Heimeier. Radiátory a žebříky od Korada.
Vše na jednom topném okruhu.
Problémy:
Neustálé ucpávání celého systému inkrusty (řasa) - problémy s tlakem - kolísání až přes půl baru, s průchodnosti podlahovky, ventily na topeních - zde při natápění teplé užitkové neskutečný rachot ve všech radiátorech a žebřících, když jsou v pozici 3, zvýšená spotřeba plynu, vysoká hlučnost kotle při běžném provozu, velmi časté najíždění hořáku apod, neustálý chod čerpadla v kotli apod.
Dodavatelská firma provedla po poradě s dodavatelem kotle společně s technikem kotle vyčištění celého topného systému včetně kotle - prosinec 08, zde uvádím, že při prvotním spuštění byla voda upravena bionibalem, nyní po proplachu vodou a vzduchem použita elektrárenská voda z horkovodní sítě. Situace po dvaceti dnech - opět ucpání podlahovky, v oběhu je slyšet opět šustění inkrust, radiátory rachotí.
Jinak voda se používá z řádu ( Mělnicko ).
Dodavatelé si nevědí rady, technik kotle také ne, zůstalo vše na mě, kontaktoval jsem Baxi výrobce kotle - čekám na jejich vyjádření.
Pokud mi dokážete poradit, budete radit mě a jednak výrobci kotle, technikům kotle i dodavatelům kotlů, jak správně topit.
Děkuji Vám.