Baxi + Dražice + Rehau

HI Havlík Ivo @havlik.ivo před 15 roky05.01.2009 14:22:00
Baxi + Dražice + Rehau

V prosinci 07 byl v novostavbě spuštěn provoz kondenzačního kotle Baxi Luna HT 1240 v kombinaci s dražickým 120 l nepřímým zásobníkem na teplou vodu. Kotel je opatřen venkovním čidlem a vnitřním termostatem Siemens QAA73 umístěným v přízemí.
Dům je v přízemí vytápěn podlahovým topením - komplet dodávka Rehau + jedním žebříkem, patro má čtyři radiátory + jeden žebřík + podlahové topení v koupelně. Vše opatřeno termost.ventily Heimeier. Radiátory a žebříky od Korada.
Vše na jednom topném okruhu.
Problémy:
Neustálé ucpávání celého systému inkrusty (řasa) - problémy s tlakem - kolísání až přes půl baru, s průchodnosti podlahovky, ventily na topeních - zde při natápění teplé užitkové neskutečný rachot ve všech radiátorech a žebřících, když jsou v pozici 3, zvýšená spotřeba plynu, vysoká hlučnost kotle při běžném provozu, velmi časté najíždění hořáku apod, neustálý chod čerpadla v kotli apod.

Dodavatelská firma provedla po poradě s dodavatelem kotle společně s technikem kotle vyčištění celého topného systému včetně kotle - prosinec 08, zde uvádím, že při prvotním spuštění byla voda upravena bionibalem, nyní po proplachu vodou a vzduchem použita elektrárenská voda z horkovodní sítě. Situace po dvaceti dnech - opět ucpání podlahovky, v oběhu je slyšet opět šustění inkrust, radiátory rachotí.
Jinak voda se používá z řádu ( Mělnicko ).
Dodavatelé si nevědí rady, technik kotle také ne, zůstalo vše na mě, kontaktoval jsem Baxi výrobce kotle - čekám na jejich vyjádření.
Pokud mi dokážete poradit, budete radit mě a jednak výrobci kotle, technikům kotle i dodavatelům kotlů, jak správně topit.
Děkuji Vám.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.