Řešení provedené balkonu, z hlediska správnosti a tepelných mostůDobrý den, potřeboval bych poradit s provedením balkonu na rekonstruovanem domě. V této chvíli, je již dům obydlen, při rekonstrukci podlah zedníci zabudovali a následně zalili při lití nové podlahy 4ks I 160 délky cca 1500mm. Balkon jako takový se chystám realizovat příští rok společně se zateplením. Mám velkou obavu z tepelných mostů, které se již v této chvílí projevily vlivem vetknutých nosníků, plísní a zvýšenou vlhkostí na vnitřní stěně domu.V místech kde jsou nosníky vetknuty stojí navíc kuchyňská linka, tedy tím o problém více. Balkon jsem chtěl původně řešit následovně: Provést zateplení (polystyren síly 120-150) následně pak hurdisky a zalití betonem. Polystyren tak bude izolovat beton od konstrukce, a nebude tak na tomto místě docházet k tepelným mostům. Starost mám ale o zalité nosníky, ve chvíly kdy beton promrzne, budu ve stejné situaci jako teď. Myšlenkově jsem opustil od betonového balkonu a vymyslel následující řešení udělat balkon jako lehkou stavbu tedy: provést zateplení konstrukce, a následně nosníky opatřit obitím deksama imitující trám. Zbylý prostor bych pak vyplnil minerální vatou.Na tyto trámy bych pak připevnil pochozí plochu (desky z exotických dřevin) Chtěl bych tím docíli toho aby nosník nepromrzal. Přikládám náčrtky současného stavu, a náčrtek obložení deskami imitující trám s izolací. Mužete mi prosím poradit, jakým směrem se mám ubírat? díky