Krbová vložka s teplovodním výměníkem

RS Radek Svoboda @radek.svoboda817 před 15 roky10.01.2009 10:28:00
Krbová vložka s teplovodním výměníkem

Chtěl bych se zeptat na správný výkon pro teplovodní krbovou vložku. Mám prostor 330m3 v teplovodní části a 90m3 v teplovzdušné části. Dům je sice 100let starý, ale 1. patro je přistavěno před 5 lety tzn. materiál poroterm 44cm, v celém domě jsou plastová okna a je zateplen 5cm polystyrenem.Při výpočtu výkonu vložky na stránkách http://kamna.astranet.cz/shops/3790/disk… mi vyšlo cca. vyšlo 3kW do vzduchu a 8kW do vody což se mi zdá dost málo. Moje otázka tedy zní jestli se dá na tyto výpočty skutečně spolehnout, aby teplovodní vložka nebyla poddimenzovaná.Rovněž se chci zeptat pokud bych využil vložky k nahřívání bojleru 300L. o kolik by se musel zvýšit výkon vložky v teplovodní části. Pokud máte někdo dobrou zkušenost s nějakým typem krbové vložky s výměníkem hlavně co se týče dobré účinosti a životnosti rád si vaše připomínky rady přečtu.Předem děkuji za informace a příspěvky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.