20 BST + 30 Neopor: ako el. rozvody + upevnenie EPS

Reklama
MT Marek Tinka @marek.tinka před 15 roky12.01.2009 18:18:00
20 BST + 30 Neopor: ako el. rozvody + upevnenie EPS

Zdravim, chystam sa stavat podkrovny dom a pohravam sa s myslienkou pouzit 20cm BST a 30cm Neopor zvonku. Ani mi nejde o financnu usporu, ale pacia sa mi vlastnosti betonu - pevnost, akumulacna vlastnost a mensie problemy v pripade povodni. Neviem vsak odhadnut ako je technologocky narocne:

a) upevnovanie EPS. Netrufam si to dat len lepit, ale robit to 2-vrstvovo, prvu kotvit a druhu potom nalepit. O kolko je komplikovanejsie kotvit do betonu ako povedzme do ytongu? Je mozne kotvit a sucastne to aj podlepit?

b) rozvody: Voda, kanalizacia, kurenie si viem predstavit bez problemov v podlahe s malym vacsinou zvislim sekanim do BST. Co vsak el. rozvody? Videl som tu riesenie to vlozit do omietky. Su s tym nejake problemy? Robit to popod SDK sa mi nepaci, mal som tu cest robit so sadrokartonom a moc mi to nevonia.

Marek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

75 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.