Dobrý den, všem diskutujícím,
neporadil by mi prosím někdo ohledně regulace podlahového topení?
Mám 8 cestný rozdělovač Unimix od Ivaru. Podlahovka bude regulována s pěti servopohony, kde 3 větve(2x obývák + jídelna) budou osazeny na jeden termostat. Dále koupelna a pracovna také termostat. Zbylé 3 větve (kuchyň, vstup a chodba) mám navrženy regulovat ručně. Servopohony budou napojeny na sběrnici.
Jde mi o to, zda to takto může být nebo mám natáhnou kabelem ještě zbylé tři mistnosti a osadit je také servopohony a řídit termostatem. Podle mě čerpadlo v podlahovce nebude vypínat a neustále poběží v případě jestli to nejde vyřešit jinak. Taky mi nejde do hlavy když odjedu na dovolenou jak snížim teplotu v RD. To budu asi muset všechny termostaty obíhat a snižovat teplotu nebo to bude stačit na ekvitermce?
Vše je regulovaný KK s ekvitermní regulací. Děkuji za všechny rady.
No já si to takhle nevymyslel, a jako laik jsem o tom nic nevěděl. (měl jsem se starat dřív) Jo chybama se člověk učí.
před 15 roky
funguje všechno, ale proč se škrábat levou rukou za pravým uchem projektant a projektant. Někteří si v těch…
před 15 roky
Děkuji všem kteří měly snahu se k mému problému vyjádřit. Mluvil jsem s projektantem a ten mi povídal, že to fungovat…
před 15 roky
17 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení