Regulace podlahovky

MM Michal Málek @michal.malek695 před 15 roky16.01.2009 15:51:00
Regulace podlahovky

Dobrý den, všem diskutujícím,
neporadil by mi prosím někdo ohledně regulace podlahového topení?
Mám 8 cestný rozdělovač Unimix od Ivaru. Podlahovka bude regulována s pěti servopohony, kde 3 větve(2x obývák + jídelna) budou osazeny na jeden termostat. Dále koupelna a pracovna také termostat. Zbylé 3 větve (kuchyň, vstup a chodba) mám navrženy regulovat ručně. Servopohony budou napojeny na sběrnici.
Jde mi o to, zda to takto může být nebo mám natáhnou kabelem ještě zbylé tři mistnosti a osadit je také servopohony a řídit termostatem. Podle mě čerpadlo v podlahovce nebude vypínat a neustále poběží v případě jestli to nejde vyřešit jinak. Taky mi nejde do hlavy když odjedu na dovolenou jak snížim teplotu v RD. To budu asi muset všechny termostaty obíhat a snižovat teplotu nebo to bude stačit na ekvitermce?
Vše je regulovaný KK s ekvitermní regulací. Děkuji za všechny rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.