Podlahové topení - teplota podlahy

Rubriky:

Reklama
Podlahové topení - teplota podlahy

Dobrý den,
mám problém v 2. podlaží kde nemohu natopit teplotu vzduchu nad 21° při vstupní teplotě vody na rozdělovači mám 40°C, zpět se vrací 30°. Složení podlahy - betonový strop, 2,5cm polystyrenové gabotherm pásy, 3,5 -4,0cm ANHYDRIT, par. fólie, 1,6mm mirelon pro podlahovky a 7mm laminátová podlaha pro podlahovky.
V koupelně a na WC ( 2. podlaží ) kde mám dlažbu, je možné natopit vzduch na 22,4°C.

Problémy začali tím že v přízemí je možné dosahnout teploty až 24°C ( všude podlahové topení, všude dlažba ), kdežto v 1. patře max. 19,5°C ( wc a kouplena dlažba, v pokojích plovoucí podlaha ). Topenářská firma usoudila, že 1. patro musí být déle nahříváno pro docílení vyšší teploty, a tak nainstalovala druhý termostat do 1.patra pro zapínání a vypínaní el. kotle. První termostat pak jen uzavírá a otevírá 5 okruhů s 8 v přízemí, aby se v přízemí nepřátepělo.
Důsledek je takový, že i kdybych topil 24 hodin denně tak v 1. patře nedosáhnu víc jak 21°C. ( neberu v úvahu když zasvítí slunce a pokoje se prohřejí ).

Proto bych se Vás chtěl zeptat jakou máte teplotu podlahy ( laminátové ), aby jste docílili teploty vzduchu 22°C. Obecně jaká má být teplota vytápěné podlahy ( dlažba - lamino )?

Jedná se o novostavbu.

Děkuji a s pozdravem

Lukáš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

31 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.