Podlahové topení - teplota podlahyDobrý den,
mám problém v 2. podlaží kde nemohu natopit teplotu vzduchu nad 21° při vstupní teplotě vody na rozdělovači mám 40°C, zpět se vrací 30°. Složení podlahy - betonový strop, 2,5cm polystyrenové gabotherm pásy, 3,5 -4,0cm ANHYDRIT, par. fólie, 1,6mm mirelon pro podlahovky a 7mm laminátová podlaha pro podlahovky.
V koupelně a na WC ( 2. podlaží ) kde mám dlažbu, je možné natopit vzduch na 22,4°C.
Problémy začali tím že v přízemí je možné dosahnout teploty až 24°C ( všude podlahové topení, všude dlažba ), kdežto v 1. patře max. 19,5°C ( wc a kouplena dlažba, v pokojích plovoucí podlaha ). Topenářská firma usoudila, že 1. patro musí být déle nahříváno pro docílení vyšší teploty, a tak nainstalovala druhý termostat do 1.patra pro zapínání a vypínaní el. kotle. První termostat pak jen uzavírá a otevírá 5 okruhů s 8 v přízemí, aby se v přízemí nepřátepělo.
Důsledek je takový, že i kdybych topil 24 hodin denně tak v 1. patře nedosáhnu víc jak 21°C. ( neberu v úvahu když zasvítí slunce a pokoje se prohřejí ).
Proto bych se Vás chtěl zeptat jakou máte teplotu podlahy ( laminátové ), aby jste docílili teploty vzduchu 22°C. Obecně jaká má být teplota vytápěné podlahy ( dlažba - lamino )?
Jedná se o novostavbu.
Děkuji a s pozdravem
Lukáš