Dobry den,
mam takovy dotaz.
V miste bydliste jsem si poridil pozemek se statusem zahrada/ovocný sad, o rozloze 5000m2. Jelikoz bydlim s rodinou v bytovce a malem byte, rozhodl jsem si svepomoci postavit zahradni dum s moznosti celorocniho obyvani. Dle platneho stavebniho zakona jsem se dozvedel ze takovy domek muze mit max 150m2 tomu jsme prizpusobyl veskere plany a moznou realizaci. Po zavedeni el.energie, vytvoreni studny, oploceni...po nekolika mesicim planovani s projektantem vznikl maly,nepodsklepeny, bungalow s nepochozi nebydleci pudou, o rozloze do onech 150m2. Nasledne ozbrojen informacemi jsem vyrazil na stavebni urad,kde me vyvedli z meho velkeho omylu. Vysvetlili ze stavebi zakon ano umoznuje 150m2 avsak mistni vyhlaska povoluje max 60m2. Aby bylo mozne postavit vetsi zahrada by musela mit status cervene-stavebni pozemek, nikoliv zelene-zahrada. Vyjmuti,pripadna zmena uzemniho planu odhad vedouciho stav.odboru - "mozna tak pro vase deti..." Tak jsem tvrdne narazil a nevim co dal, jak tuto 60m2 zastavitelnou plochu obejit? 60m2 se mi zda i na letni chatku velice malo. Jake sankce hrozi v pripade nahlaseni 60m2 a zastaveni vetsi plochy? Jak dal ?
zatepleni je jednoznacne izolacni prizdivka. ve stavebnim pravu je hrozny maglajs a nekdy si vyhlasky in protireci:(
před 15 roky
pokud by rozhodoval soud, tak by vycházel z obecného chápání a vymezení, ale těch je více. tam je maglais s izolační…
před 15 roky
bordel je v tom ze to stavebni zakon nikde nedefinuje, takze v pripade sporu by musel rozhodnout soud.
před 15 roky
17 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení