Stavba do 150m2 - nepovoleno, max 60m2, co ted ???

JN Jiri Nemecek @jiri.nemecek325 před 15 roky18.01.2009 18:51:00
Stavba do 150m2 - nepovoleno, max 60m2, co ted ???

Dobry den,
mam takovy dotaz.
V miste bydliste jsem si poridil pozemek se statusem zahrada/ovocný sad, o rozloze 5000m2. Jelikoz bydlim s rodinou v bytovce a malem byte, rozhodl jsem si svepomoci postavit zahradni dum s moznosti celorocniho obyvani. Dle platneho stavebniho zakona jsem se dozvedel ze takovy domek muze mit max 150m2 tomu jsme prizpusobyl veskere plany a moznou realizaci. Po zavedeni el.energie, vytvoreni studny, oploceni...po nekolika mesicim planovani s projektantem vznikl maly,nepodsklepeny, bungalow s nepochozi nebydleci pudou, o rozloze do onech 150m2. Nasledne ozbrojen informacemi jsem vyrazil na stavebni urad,kde me vyvedli z meho velkeho omylu. Vysvetlili ze stavebi zakon ano umoznuje 150m2 avsak mistni vyhlaska povoluje max 60m2. Aby bylo mozne postavit vetsi zahrada by musela mit status cervene-stavebni pozemek, nikoliv zelene-zahrada. Vyjmuti,pripadna zmena uzemniho planu odhad vedouciho stav.odboru - "mozna tak pro vase deti..." Tak jsem tvrdne narazil a nevim co dal, jak tuto 60m2 zastavitelnou plochu obejit? 60m2 se mi zda i na letni chatku velice malo. Jake sankce hrozi v pripade nahlaseni 60m2 a zastaveni vetsi plochy? Jak dal ?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.