dotaz na zateplení části domuDobrý den,
uvítal bych rady k problému který řeším
V zděném domě cca 60 let starém jsme zeteplili pred několika lety jednu severní stěnu zevnitř polystyrenem, klasická pálená cihla stěna 30cm. Jak se dalo očekávat že stěna bude promrzat a plesnivět, tak se také stalo... stěna je u dětského pokoje...
Takže polystyren pujde dolu a bude potřeba zateplit tu stěnu zvenku - a já bych potřeboval vybrat vhodný materiál
minimální tloušťka izlolace by se měla vybírat nejen podle výsledného odporu stěny ale dost důležité je aby nekondenzovala voda ve stěně - tedy aby rosný bod byl mimo stěnu - z tabulek tady na webu jsem si spočítal tloušťku, ale přemýšlím jak spočítat případnou kondenzaci ve stěně při použití polystyrenu (nejsem jeho příznivcem, ale financí nemáme moc..) protože polystyren má moc mizernou propustnost vodních par
použití minerálního kontakního systému mě láká vzhledem k vlastnostem ale finančně je to někde jinde
bylo by potřeba zateplit celý dům, ale ne to právě nejsou finance, tak je potřeba vybrat systém který by pak byl na celém domu, myslím že kombinovat více systémů je nevhodné
Takže otázka zní, podle čeho se nejlépe rozhodnout pro který materiál s ohledem na akceptovatelné množství vody ve stěnách?
mám pocit že okolní malé firmy co dělají zateplení moc problematice nerozumí :-(