Mokra zem pri stene v izbeDobry den ,
Poprosil by som vas o pomoc.
Pred par tyzdnami ked boli velke mrazi -15°C tak od vtedy si vsimam ze v jednej izbe (najchladnejsej v dome) na podlahe pri stene (nosna,exterierova) sa mi zraza vlhkost a cca 5cm od steny mam na zemi vodu aj na stene cca do vysky 15-20cm sa mi zacina tvorit pliesen iba v rohoch.. Ta pliesen bola aj v minulosti (zatial som to riesil iba savom) ale voda na zemi nikdy az teraz. Meral som teplotu a vlhkost v tomto mieste a nameral som toto: v obidvoch rohoch bola 80% vlhkost a cca 13°C teplota. V izbe je cca 19°C. Izba je podpivnicena a v pivnici je spravena vetracka pre plyn.kotol a je tam dost chladno, taktiez je to rozna izba.
Izba je zateplena iba exterierove steny,Strop ani podlaha nieje vobec uteplena.Jedna sa o dom klasicka kocka zo 60 rokov
Co by ste mi poradili ako sa zbavit tejto vlhkosti? Myslite si ze by pomohla chemická injektáž?? Je mozne tuto chemickú injektáž robit aj z interieru?
Popripadne pomohlo by zateplenie stropu v izbe a aj v pivnici strop a taktiez steny z interieru?
Aky mate nazor na zateplenie interieru aj ked je zatepleni exterier?
Dom je cely zatepleny 5cm polystirenom, nove eurookna,nova strecha.
Vopred vdaka