TZB-info - Prostup tepla vícevrstvou…
Výpočet Prostup tepla vícevrstvou neprůsvitnou konstrukcí umožňuje určit tepelný odpor a součinitel prostupu tepla konstrukce dle platných norem a výsledek porovnat s požadavky aktuální ČSN 73…
Dobrý den Všem dobrým lidem,
Prosím o seriozní radu ohledně zateplení RD:
Stavba ve fázi cihly porotherm 44 PD na maltě, vnitřní omítky, topení radiátory, kondenzační kotel Buderus GB152 + ohřev vody, okna 1,1.
Komplet podsklepen, půlka sklepa je ven z terénu a druhá je pod úrovní terénu ( takže postaveno ve svahu ), podlahy ve sklepu jsou polystyren 6 cm, asi jen temperace.
Patro: polystyren v podlaze 4 cm, příprava komínu pro krbová kamna, francouzké okno na jižní stranu.
Podkroví: polystyren jen 2 cm kročejového typu a nad sádrokartonem zatepleno vatou.
Střecha difůzní folie a tašky Bramac.
A teď prosím o seriózní radu zatepli, ano či ne a když ano tak čím a jakou omítku a když ne tak jakou omítku. Samozřejmně zohlednit i finanční stránku věci.
PS
Pro ty co rádi píšou fráze, proboha, proč si stavěl z těchto cihel, stavba hrubá byla postavena v roce 1999 a pak jsem byl nucen z vážbých rodinných důvodů zakonzervovat. A teď jsem začal s dokončením staby.
Děkuji moc za plnohodnotné rady
Bych to určitě zateplil. Dostal jsem se k podobné stavbě - už stálo 44PD, sklep, atd. velikost asi jako Vaše +…
před 16 roky
Zateplit v každém případě min 10 cm i více nejenom konstrukční zdivo, ale min 80 cm pod úroveň stěšní konstrukce…
před 16 roky
Pan Kocina ale počítá 180 topných dnů :)))
před 16 roky
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení