Tepelný most u pozednice

Reklama
MN Miroslav Novák @miroslav.novak162 před 15 roky24.01.2009 15:43:00
Tepelný most u pozednice

Přátelé, prosím poraďte.
Rekonstrukce, zdivo z děrovaných cihel podobných CDM. Obvod. zdivo zatepleno 150mm EPS až k podbití. Krytina kanadský šindel. Budu zateplovat podkroví, ne vatou (tu dám jen před parotěsku), ale PUR deskama, ale to je skoro jedno. Celkový U střešního pláště kolem 0.1 . Dělám si starosti s prostupem tepla a vodních par přes půlštoky. Musím někde proříznout fasádní EPS a vytvořit spodní odvětrací otvory. Pro mě lepší a méně pracné je udělat otvor např. 30x9cm na středu mezi krokvemi než 3cm škvíru dlouhou 90cm. Pokud zateplení bude jako na obr., tak půlštoky tvoří liniový tepelný most (U cca O.95) směrem od stropu k pozednici v šířce 30cm a délce 2x11m. Navíc právě tímto zdivem a patrně také pod fasádním EPS (lepeno rovnou na cihly) vesele stoupá vodní pára (navíc jsou tu ty svislé dutinky v cihlách).
1) Je lepší nebo je to jedno udělat odvětrací otvor jako škvíru přes celé rozpětí mezi krokvemi nebo udělat jeden otvor na středu s odpovídající plochou?
2) Mám zateplit pozednici a její okolí a čím? Tím bych snížil tepelný most, ale kdybych zateplil vatou, tak bych asi přes ni měl nějak natáhnout kontaktní difuzku. Trochu se bojím kondenzace páry ve vatě. Další možnost je zateplit to PUR, ale zase hrozí kondenzace v pozendici. Když nezateplím, tak mi zůstane tep. most a hrozí kondenzace na rozhraní zdivo-pozednice.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.