Pelety a obilí

Rubriky:

Reklama
Pelety a obilí

Byli jsme na Infotermě a mohu konstatovat, přišlo k nám mnoho majitelů našich kotlů a z rozhovorů a jejich zkušeností mohu jednoznačně potvrdit, že nejlépe fungují skupiny zákazníků kolem zemědělce, který jim dodává palivo. Někdy to mohou být dřevěné pelety, někdy alternativní pelety, jindy obilí. Zemědělec - dodavatel, místo vás shání, snaží se držet kvalitu oproti ceně, aby si vás udržel jako stálého zákazníka, dodá i své produkty. Letos cenu jednoznačně vede obilí a kukuřice, cena se pohybuje od 1,5 do 2,6 Kč/kg. Mimo to přes zemědělce lze získat větší dotace na kotel nežli přes Státní fond (dotace jsou pro lidi i podnikatele).
Tady říkám, že všechno co zemědělcům trochu pomůže jim ze srdce přeju, opravdu to nemají lehké, dřou a téměř prd z toho mají, a pokud se někdo rozhodne místo plynu od Tatarů kupovat palivo od sedláka v místě, klobouk dolů před ním.
Co tento systém brzdí je pár lidí, kteří umí opravdu zkazit náladu. Sotva lidi začnou nabízet a propagovat prodej obilí na topení, nebo i pelty ze slámy, spustí pár hlupáků pokřik, tak jako často na těchto stránkách a ne každý spí tak dobře jako já a tak toho raději nechá, kdo neví o čem mluvím, ať se vrátí o nějaký čas zpět a pročte si příspěvky ke saplování obilí. Když se zeptám, kdo z těch křiklounů od té doby cokoliv udělal pro dodání obilí potřebným, koupil obilí od sedláka, aby mohl žít a dnes může říct: já mohu za to, že tohle obilí slouží, že neleží na skaldě. Zato já mohu říct, že stovky uživatelů zaplatí za topení do 15 tisíc a sedlák je rád, že prodává a přišlo jich mnoho říct: já, nasatvovat kůži neumím, ale vy toho nenechávejte, je to dobrá myšlenka a díky vám, vydržte ! Křiklouni, víte, že poslední údaje jsou dva miliony tun obilí na skaldech navíc ? Víte že dnešní cena 2,5 Kč je pod výrobními náklady ? Zvažte, než začnete zase křičet, zda chcete pomoct, nebo být prostě jen vidět a předvádět se jak jste rozumní. Až obilí využijete vy, nebudu ho moci já spálit, pro mne strašně jednoduché !
Pokud to nějaký sedlák čte, nebo někdo zná, napište. Opravdu to je pro vás perspektiva. Kůži na trh i propagaci v místě, místo vás klidně ponesu já, ukážu lokality, kde to funguje, popovídáte si s majiteli našich kotlů i se zemědělci a rozhodnete se a já u toho ani nemusím být.
Podle mne, když peníze místo do malé linky vložíte do propagace a vytvoření skupiny majitelů kotlů, jste bez satrostí a nakonec vyděláte, ale je to jen můj názor.
Jinak také přišlo pár lidí, kteří mají i několik našich kotlů, pořídili si malou peltovací linku v dobré víře, ale jsou z toho dost nešťastní, největší problém mají v náročnosti manipulace se surovinou a nepořádku. Verner
P.S. ještě jednou díky moc všem, kteří nám přišli na Infotermu poděkovat, možná si ani neuvědomují, jak moc mi v dnešní době pomohli. Tak díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.