strop v podkrovíDobrý den,
mám v úmyslu následující postup a byl bych rád za zhodnocení jeho správnosti.
Pořadí z interiéru na šikminách: palubky, parozábrana, 10cm minerální vaty, dalších 10 cm minerální vaty mezi krokvemi, 2cm vzduchová mezera, bednění, letos mě čeká nová střešní krytina a proto bych se rovnou zeptal, jaká má být její správná skladba? Krytina bude plechová ruukki monterrey.
V případě podkrovní koupelny bude skladba zateplení stejná, pouze použiji mezi reflexní parozábranou a vnitřním záklopem 4cm vzduchovou mezeru jako na stropech (viz níže). V koupelně budou 2 střešní okna s mikroventilací a raději ještě přidám do stropu ventilátor pro odvodem par do půdního prostoru.
Pořadí z interiéru na stropě: palubky, 4cm vzduchová mezera, parotěsná folie, bednění, 20 - 30 cm minerální vaty - vata je na neobývané půdě.
Ještě bych se rád zeptal na názory k myšlence dvou parozábran. Napadlo mě, jestli je možné dát na půdu na prkna ještě parozábranu a pak na ni vatu..byla by jedna parozábrana v interiéru, prkenný záklop, druhá parozábrana a na ní minerální vata. Nestojím si za tím, jen mě zajímá jestli je možné to realizovat s ohledem na funkci.
Také by mě zajímalo jestli někdo řeší problém hlodavců (myši) v samotné izolaci - mineral. vata mezi krokvemi apod.
Děkuji za reakce.