GT hotblock z keramzituPlánujeme stavbu RD, čekáme na změnu ÚP a chystáme projektovou dokumentaci. Po přečtení řady diskuzních příspěvků na fóru (hlavně na téma z čeho stavět) jsem se původně přikláněla k zateplené sedvičkové kontrukci (30 cihlovzduch + 20 EPS). manžel je však zapřisáhlý nezateplovač a navíc by aspoň část domku (přízemní trakt) obložil fasádní cihlou, takže jsme se dostali obloukem k 44STI a 38P+D s fasádní cihlou. V poslední době jsem narazila na internetu na nový typ keramzitových bloků, které dodává firma ZLATÝ DŮM DAPARTS z Pardubic - ty mají polystyrén schovaný vevnitř a tak bychom s manželem našli společnou řeč (viz http://www.stavebnictvi3000.cz/clanky/zd…
Nevím, do jaké míry se jedná o reklamní článek na podporu prodeje těchto bloků a do jaké míry jsou informace uvedené v článku důvěryhodné. Mělo by se jednat o novou generaci dříve z Polska dovážených bloků Fortis, které trpěly hlavně rozměrovou nepřesností (/tyto nové bloky mají být kalibrované)
Mám proto následující dotazy:
- má někdo s těmito bloky zkušenost (stavěl z nich) a jakou?
- kontakt na výrobce či prodejce bloků v Polsku (bloky Fortis se daly údajně v Polsku koupit o 1/3 levněji a nemáme to tam daleko)
Za jakékoliv rady a informace všem předem díky