Vytápění a příprava TUV ve starém domě/bytě...

JH Jiri Hosic @jiri.hosic281 před 15 roky28.01.2009 14:36:00
Vytápění a příprava TUV ve starém domě/bytě...

Zdravím,

chtěl bych se zeptat místních diskutujících na jejich názor ohledně vytápění a přípravy TUV ve starším domě (50-60 leta, poctiva cihla, puvodni neopadana fasada) v bytě 1+2 62m2.

Místnosti: kuchyně 11m2, pokoj 20m2, pokoj 13m2, predsin 9m2, koupelna+wc 4,7m2.

Místnosti po rekonstrukci: stávající kuchyně bude ložnice, nová kuchyně bude v části předsíňě (chodby ve tvaru L), vetší pokoj obyvák, menší pokoj pracovna, do roka snad dětský pokoj. :-)

V současné době je tam topení od teplárny centrálním zásobováním teplem a TUV je tam průtoková plynová karma.

Můj plán je odpojit se od CZT (už to v tom baráku má pár bytů a náklady na teplo mají oproti CZT mnohem nižší) a tedy pořídit nějaký plynový (zřejmě asi kondenzační) kotel s odtahem do komína (bude vyvložkován nerezem) a integrovaným nebo externím zásobníkem TUV (aspoň 80L, lépe le tak 110L).

Protože to je byt a má jisté omezení, tak tam zřejmě nepůjde dát podlahové teplovodní topení, takže pro koupelnu+wc+kuchyň s chodbou u dveří) jsem uvažoval nad tím kabelem pod dlažbu od DEVI. V koupelně určitě ještě ten žebřík na ručníky. V ostatních místnostech buď použít stávající litinové radiátory a nebo radátory nové. Jak jsem vyrozuměl, je kondenzační kotel určený pro nízkoteplotní vytápění, takže případné nové rozvody topení a radátory na to musí být určené, je to tak?

Jaký by jste doporučili kotel? Jak by jste to řešili vy? Nebyla by lepší elektrika (tam nevím, zda je nárok/možnost do činžáku zavést NT)?

Díky moc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.