výroba NEREZ aku nádrže

RJ Rostislav Janků @rostislav.janku255 před 15 roky29.01.2009 20:38:00
výroba NEREZ aku nádrže

Dobrý den , již delší dobu se zajímám o možnosti aku nádrží. Nyní jsem musel vyměnit kotel , trošku jsem tuto problematiku probral s topenářem. Nechci nějaká složitá monstra se složitou regulací. Inspiroval mě starý kombinovaný bojler , který byl nahřívaný společně s topením. Co takhle udělat velkou aku nádrž, která bude nabíjená výměníkem z kotle. Nádrž by byla nerezová , ohříval bych v ní TUV. S topením bych tuto nádrž nahřál , měl bych velkou zásobárnu TUV a když bych neuzavřel ventil , tak bych mohl tuto energii přes noc a případně dopoledne vytáhnout samotížkou do radiátorů. Ráno a dopoledne teplou vodu nepotřebuji , po zatopení bych si ji dohřál , abych měl na večer dsostatek teplé vody.Rád bych znal váš názor , jestli je toto zapojení reálné.... A druhý dotaz se týká toho defakto nerez bojleru. Známí mě tvrdí , že na tuto nádrž bohatě postačuje nerez plech 2 mm ???? Bude to stačit , nebude s tímto nějaký problém???? A jak se celkově díváte na výrobu aku nádrže z nerezu , není s tím nějaký problém....

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.