Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
potřeboval bych poradit s TČ vzduch/voda. TČ máme v současné době připojené na stávající otopný rozvod bez aku nádrže. Vytápění funguje, ale pokud je tepleji (tak kousek nad 0C) tlak ve výměníku asi příliš velký (TČ natopilo na maximum) a TČ vypne (teplo není kam naakumulovat). Tento stav není ekonomický ani nesvědčí kompresoru. Potřebovali bychom to nějak regulovat spolu s akumulační nádrží. Co budeme potřebovat? počítal jsem že nádrž, nějaký směšovací ventil...a něco co to bude nějak řídit..nebo stačí nějaké termostaty? Tepelná ztráta spočtená objektu je asi 11Kw a výkon tč je na této tabulce (máme typ :CPKF61 - 17,90kW): http://www.tepelnecerpadlo.info/index.ph…
Děkuji za nějakou konkrétní radu..topenáři kolem říkají, že by se to mělo asi tak nějak......., ale jak to má být, aby to bylo dobře jsem z žádného nedostal....jsem elektrikář..automatizaci zvládnu, ale nevím jak to má správně být topenářsky...
26 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení