Nabíjení akumulačních nádrží Komextherm

jan šrámek @jan.sramek243 před 15 roky03.02.2009 18:14:00
Nabíjení akumulačních nádrží Komextherm

Dobrý den, mám v RD instalovány 4 akumulační nádrže Komextherm EKO s el. řízenou regulací nabíjení a vybíjení na 8mi hodinový noční proud. Jedna nádrž má 750 l a je ohřívána topným tělesem 400 V - 7,5 kW. Před 3mi dny jsem systém spustil a z nějakých 7 st C mi to dosud nahřálo na 30 st C. Nádrže ještě nemám izolované jde o zkušební provoz. Měřením spotřeby el. energie na hodinách jsem však zjistil, že za 1 hodinu plného provozu odebere jedna nádrž 2,5 kW. Nedovedu si tuto třetinovou spotřebu vysvětlit. Pracovníkem komexthermu mi bylo sděleno, že příkon není regulován, buďto telesa topí na plno, nebo netopí. Nemáte někdo s touto problematikou zkušenosti? Zajímalo by mě:
1. Zda je normální taková doba nabíjení na plný výkon.
2. Čím je možno vysvětlit spotřebu 2,5 kW za hodinu když topné těleso je 400V - 7,5 kW ????. Za info děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.