Vrtání a kotvení v BSTChystáme se na stavbu RD s obytným podkrovím. Na tomto serveru jsem našel spoustu užitečných rad a názorů. Momentálně stojím před rozhodnutím, jaké požít obvodové zdivo. Zatím vede BST (s vnějším zateplením), ale potřebuji si ještě ujasnit pár drobností.
Většina instalací je řešena v podlaze nebo přizdívkami, přesto se nevyhnu kotvení některých prvků do BST (horní skříňky do kuchyně, radiátory). Má tu někdo PRAKTICKÉ zkušenosti s tímto zdivem? Občas jsem tu četl, že hmoždinky v tom moc dobře nedrží, nerad bych se potom u každé vyvrtané díry rozčiloval s problematickým kotvením.
Také jsem tady někde objevil (už bohužel nevím ve které diskuzi) plochý kabel s plastovou sponou pod tenkovrstvou omítku. Pracoval s tím někdo? Vypadá to zajímavě, šlo by s tím tahat eletkriku bez zasekávání (které je u tohoto zdiva silně problematické).
Když by s tímto materiálem měly nastat nějaké problémy, asi bych šel do broušené pálené cihly spojované PU pěnou (nanášet maltu tím válečkem je dost opruz)...
Děkuji předem za vaše reakce.