Vrtání a kotvení v BST

Reklama
Vrtání a kotvení v BST

Chystáme se na stavbu RD s obytným podkrovím. Na tomto serveru jsem našel spoustu užitečných rad a názorů. Momentálně stojím před rozhodnutím, jaké požít obvodové zdivo. Zatím vede BST (s vnějším zateplením), ale potřebuji si ještě ujasnit pár drobností.
Většina instalací je řešena v podlaze nebo přizdívkami, přesto se nevyhnu kotvení některých prvků do BST (horní skříňky do kuchyně, radiátory). Má tu někdo PRAKTICKÉ zkušenosti s tímto zdivem? Občas jsem tu četl, že hmoždinky v tom moc dobře nedrží, nerad bych se potom u každé vyvrtané díry rozčiloval s problematickým kotvením.
Také jsem tady někde objevil (už bohužel nevím ve které diskuzi) plochý kabel s plastovou sponou pod tenkovrstvou omítku. Pracoval s tím někdo? Vypadá to zajímavě, šlo by s tím tahat eletkriku bez zasekávání (které je u tohoto zdiva silně problematické).

Když by s tímto materiálem měly nastat nějaké problémy, asi bych šel do broušené pálené cihly spojované PU pěnou (nanášet maltu tím válečkem je dost opruz)...

Děkuji předem za vaše reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.