Problén s vnitřní izolací stropu

Reklama
PN Petr Němec @petr.nemec966 před 15 roky08.02.2009 15:32:00
Problén s vnitřní izolací stropu

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o odbornou radu, související se vznikem problémů po zateplení stropů dvou místmostí v RD, nad kterými je nevytápěná půda. Jsem velkým příznivcem zateplování (celý dům je z venku zateplen, minerální vatou jsou z půdy zatepleny i podkrovní místnosti), a proto jsem i tuto využívanou část půdy chtěl zateplit. Na podlahu půdy jsem položil desky 10 cm polystyrenu a na ně dřevotřískové desky. Je mi jasné, že izolace vatou je vhodnější, ale zase by bylo komplikovanější vytvořit pochůznou vrstvu. Nyní je stavba stropu tato: nahozené dřevěné půlkuláče mezi traverzami, pravděpodobně škvára, betonová mazanina a nově polystyren. Asi rok po po izolaci (vloni) se začala ve vnějších rozích místností pomalu odlupovat malba. Letos se v nich náhle objevila viditelná vlhkost a v jedné místnosti i silná plíseň, která tam předtím nebývala. Situaci jsem řešil tak, že jsem nahradil pruh polystyrenu kolem vnější zdi prodyšnější minerální izolací. Zvětšil jsem také její tloušťku na 20 cm. Vlhkost v rozích sice trochu ustoupila , ale stále je vidět. Od změny uplynul zatím jen týden, takže ústup vlhkosti bude snad pokračovat. Snažíme se také nově 2-3x denně pravidelně intenzivně větrat.
V jedné z místností jsme původně plánovali vytvoření sádrokartonového podhledu (vyrovnání stropu a instalace bodovek) s případným doplněním o vrstvu vnitřní izolace. Nyní po výskytu negativních projevů jsem se začal zajímat o vhodné řešení. Protože jsem se setkal často s rozporuplnými způsoby řešení, rád bych využil znalosti a zkušenosti odborníka.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.