Vytápění x větrání u rekonstrukce

Reklama
MT Martin Tycar @martin.tycar před 15 roky13.02.2009 11:44:00
Vytápění x větrání u rekonstrukce

Rekonstrukcí (zateplení+výměna oken) RD lze technicky TZ snížit pouze na 8,5kW. Preference investice mám seřazeny takto 1. Snížení TZ - stavební opatření (8,5kW) 2. Rozvody instalací (nelze v budoucnu již měnit) Vytápění (vodní podlaha + doplň tělesa) a VZT (výměna, rekuperace, chlazení = ve stropě) 3. Zdroj (strojovny).. Výše uvedená TZ vylučuje vytápění horkovzduchem. Vycházejí mi dvě varianty řešení bodu 3.Zdrojů: Jednoduché VZT např. ventilace s rekuperací NILAN Comfort 50.000 Kč + jednoduché TČ vzduch voda např. Daikin Altherma cca 150.000 Kč. Druhou možností je dražší VP18K EK9 za 156.000 Kč který umí ventilaci, chlazení, levný ohřev TV a vytápění elektrokotlem. S tím, že topím elektrokotlem a v budoucnu ho můžu vyměnit podle vývoje cen a technologií za TČ. Původně jsem zvažoval pouze TČ, ale něřešit větrání v zateplené rekonstrukci se bojím. Prosím o vaše názory. Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.