TČ a VZT výběr pro RD 8.5kW

MT Martin Tycar @martin.tycar před 15 roky13.02.2009 11:52:00
TČ a VZT výběr pro RD 8.5kW

Rekonstrukcí (zateplení+výměna oken) RD lze technicky TZ snížit pouze na 8,5kW. Preference investice mám seřazeny takto 1. Snížení TZ - stavební opatření (8,5kW) 2. Rozvody instalací (nelze v budoucnu již měnit) Vytápění (vodní podlaha + doplň tělesa) a VZT (výměna, rekuperace, chlazení = ve stropě) 3. Zdroj (strojovny).. Výše uvedená TZ vylučuje vytápění horkovzduchem. Vycházejí mi dvě varianty řešení bodu 3.Zdrojů: Jednoduché VZT např. ventilace s rekuperací NILAN Comfort 50.000 Kč + jednoduché TČ vzduch voda např. Daikin Altherma cca 150.000 Kč. Druhou možností je dražší VP18K EK9 za 156.000 Kč který umí ventilaci, chlazení, levný ohřev TV a vytápění elektrokotlem. S tím, že topím elektrokotlem a v budoucnu ho můžu vyměnit podle vývoje cen a technologií za TČ. Původně jsem zvažoval pouze TČ, ale něřešit větrání v zateplené rekonstrukci se bojím. Prosím o vaše názory. Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.