Na jaký tlak má být konstruovaný aquamat k ohřevu TVDobrý den, mám doma v rodinném domě v kotelně v přízemí samostatný plynový bojler o velikosti 114 litrů a max. provozním tlaku 1 MPa, instalovaný pojistný ventil je na tlak 150 PSI cca 1MPa. Od bojleru vede ještě cca 13 metru 3/4 rozvod teple vody do vyších pater, takže předpokládám, že v celém systému může být tak 120 l vody. Na rozvodu studené vody je kousek před vstupem do bojleru udělaný přívod 3/4 pro připojení expanzní nádoby. Protože není velký rozdíl v cenách expanzních nádob a aguamatu, rozhodl jsem se použít aquamat. Chtěl bych se Vás zeptat zda jsem správně zvolil aquamat o velikosti 12 l, ale hlavně by mě zajímalo zda můžu použít aguamat konstruovaný na 10 bar nebo už musím použít aquamat konstruovaný na 16 bar? Zjistil jsem, že je velký rozdíl v ceně těchto dvou aquamatu a tak vás znalé problematiky prosím o pomoc. Za kterou předem děkuji. Mimochodem děkuji za příme odpovědi, odpovědi typu tady máš odkaz na program co to spočítá, jsem již zkoušel a pokaždé mi vyšlo něco jiného a ani komunikace s topenářem moc nepomohla. Tak prosím o pomoc Vás.