hřeje jen horní polovina radiátorů

Reklama
MP Miroslav Pliska @miroslav.pliska před 15 roky14.02.2009 18:04:00
hřeje jen horní polovina radiátorů

Měnil jsem v patrovém domku radiátory.V prvním patře jsem měnil klasické žebrové za ploché.V přízemí jsou klasické žebrové radiátory,v prvním patře ploché radiátory.Pokojový termostat je v přízemí kde jsou žebrové radiátory.Rozdíl mezi přízemím a prvním patrem byl vždy,v prvním patře bylo až o 5 stupňů míň,teď je myslím i vyšší,až o 5-7 stupňů.Vyměnila se také spádová expanzní nádrž která byla dřív na půdě za membránovou která je nyní u kotle.Na stoupačky které šly od expanzní nádrže topenáři dali nějaké ventily.Prý jsou to odvzdošňovací ventily.Tyto ventily jsou ale prý odvzdušňovány automaticky,stačí prý odvzdušňovat u radiátorů.Také jsem dostal radu že by bylo dobré mít pokojový termostat na konci topné větve,tedy v prvním patře.To mi ale moc nepomůže,radiátor zas bude topit jen zpoloviny.Mohlo se stát že při výměně radiátorů vznikl třeba někde nějaký "vzduchový pytel" který stále brzdí průběh vody?Jsem přesvědčen že kdyby topila celá plocha radiátoru tak bude v pokojích dostatečně teplo.U plochých radiátorů v prvním patře jsou termo ventily,u radiátorů v přízemí obyčejné ventily.Prý také může mít vliv potrubí k radiátoru.V přízemí jsou ke dvou radiátorům trubky o vnějším průměru 32 mm,ke zbylým radiátorům jsou půlcólky(22 mm),v prvním patře jsou ke všem radiátorům půlcólky.Jak docílit toho aby topila celá plocha radiátoru.Jsou to radiátory 2-žebrové (myslím typ 22) a podle toho že topí jen púlka ridiátoru.....kdyby topila celá plocha tak by vytápění naprosto stačilo

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

87 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.