Mam vypocitane tepelne straty novostavby 13.8 kW. ktery kondenzacni kotel vybrat: junkers, protherm, Geminox, Baxi, Buderus...?
Je ich docela mnoho a ja nevim ktery si vybrat. Muze mi nekdo poradit a pomoct? Dekuju za kazdou radu.
Dobrý večer. Vypočtené tepelné ztráty jsou důležité pouze pro stanovení max.tepelných ztrát ve Vaší výpočtové…
před 15 roky
Dobry Den a nemuze mi nekto poradit, jestli vypocitane ztraty su v poradku, nebo jen tak dane od bricha? Zkousel som…
před 15 roky
Nic ve zlém ale byl bych pane Lukáši s tím hodnocením TZ trochu opatrnější. Snažíte se srovnávat možná nesrovnatelné.…
před 15 roky
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakce13,8 kW... je na dnešní dobu příliš velká TZ... Co jste si to proboha postavil? Má to aspoň 300-400m2 obytné plochy?
DOporučovat značku kotle je něco podobného, jako doporučovat značku auta. Zkrátka to nejde. Dnes se výrobci kotlů odlišují od sebe minimálně, parametry i ceny jsou obdobné.
PL Petr Lukáš @petr.lukas448Rozmer baraku je 10.5x9.5m s tym, ze mame prizemi, prvni patro a druhe patro. tepelna strata obytnych mistnosti je 8 KW, zdene to je Heluzom 30 STI, 10 cm polystyrenu, prizemi bude z troch stran v zemi, medzi krokvemi budeme mat 25 cm sklenne vaty. Myslite ze je to moc, kdyz nam vypocitali tolik? Ja chapu, ze je to docela tezke vybrat kotel, ale mne by zaujimalo, ci nekdo nema z tymito kotlama skusenosti.
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení
Přihlášení
nebo se přihlaste emailem
Nemáte účet?
Vypadá to, že nejste přihlášen
Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.
Technická podpora
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.