Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Vyhledávání

• Přihlásit se
Logo TZB-info

Rady a zkušenosti díky portálu TZB-info

Kam dál pro informace ze stavebnictví

• TZB-info Stavebnictví. Úspory energií. Technická zařízení budov.
  • ESTAV.cz Architektura. Stavba. Bydlení.
  • estav.tv On-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení.
  • Kalkulátor cen energií Nezávislý porovnávač cen elektřiny a plynu
  • Energospot Nejrychlejší přehled o spotových cenách elektřiny
Úvod
Stavba
Vytápění
Větrání, klimatizace, rekuperace
Voda, kanalizace, koupelny
Obnovitelné zdroje energie
Elektrotechnika
Ceny a dodavatelé energií

Link 25

• TZB-info
  • Diskuzní fórum
  • Vytápění
  • Link 25
Reklama
PR Pavel Rejcha @pavel.rejcha před 16 roky18.02.2009 06:53:00
  • Sdílet
Link 25

Dobrý den..
mám aut.kotel benekov link 25 s velkou násypkou 280 L..
mám dost velkou spotřebu uhlí za tři měsíce cca 40 metráků..
nemám ale nainstalován tří ani čtyřcestný ventil (topenář nedoporučil je to zbytečné) do topení topím na 71°C ..mužete prosím poradit co mám dělat
Děkuji Pavel

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Přihlásit Registrovat

Nejnovější příspěvky

LE LiborSměja ESEL @liborsmeja.esel

Vnitrni termostat by mel spolupracovat s ekvitermou kotle a ne vypinat a zapinat cerpadlo bez vazby na podminky v…

před 15 roky

OJ Ondrej Jedlák @ondrej.jedlak

Namontovali mi kotol ling 25 polsky na pelety . Ma ekvitermickú regulaciu aj trprlné čidlo pre snímanie vonkajšej…

před 15 roky

BS Bartel St. @bartel.st065

Bylo by dobré dát zde opět snímky předělávky topení, aby se vidělo co bylo špatně.

před 16 roky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
PB Pavel Brož @pavel.broz před 16 roky15.08.2009 11:52:00
  • Sdílet

Obávám se, že budete muset ochranu kotle instalovat. Lze to řešit ještě řízením otáček čerpadla na vratné, pro udržení konstantní teploty na vratné(není to ideální, ale pro minimální zásah to lze zkusit). Z dotazu není jasné zda máte akumulační nádrž. Zkuste poslat schéma zapojení. Pavel Brož

PR Pavel Rejcha @pavel.rejcha před 16 roky17.08.2009 06:35:00
  • Sdílet
PB Pavel Brož @pavel.broz

děkuji za radu ...topenář celé zapojení předělal a kotel funguje velice dobře ..

MF Milan Frydrych @milan.frydrych před 16 roky21.04.2009 22:46:00
  • Sdílet

Mám kotel link 25 s ekvitermní regulací a chodí to na 100%
kontatujte na imail rád poradím

OJ Ondrej Jedlák @ondrej.jedlak před 15 roky04.11.2009 18:47:00
  • Sdílet
MF Milan Frydrych @milan.frydrych

Namontovali mi kotol ling 25 polsky na pelety . Ma ekvitermickú regulaciu aj trprlné čidlo pre snímanie vonkajšej teploty no original termostat vnutorný pre tento kotol nenamotovali a kotol tegulujeme
tak, že vnutormý termostat zapína a vypína obehové čerpadlo a po vypnutí obeh. čerpadla stúpne v kotly teplota a ten po stúpnutí teploty na 58 st. vypne . Lenže pri takej regulácii kotol dom značne pretápa a má aj vysokú spotrebu peliet. Ak môžte poradiť poradte mi prosím.Ďakujem.

LE LiborSměja ESEL @liborsmeja.esel před 16 roky28.02.2009 05:19:00
  • Sdílet

Toho topenáře, co Vám to dělal, již do domu nepouštějte a nechte si to u nějakého odborníka předělat.

Pokud chcete mít nízkou spotřebu ( já mám letošní zimu v Ling25 spáleno 55 metráků při topení v domě na 24° ), tak musíte udělat :
-instalovat trojcestný ventil a vytvořit 2 okruhy - kotlový a topný
-dokoupit nějaké inteligentnější řízení než je instalováno v kotli, např. ekvitermní regulaci a až na ni napojit prostorový termostat.
Pak budete určitě spokojenější.

PR Pavel Rejcha @pavel.rejcha před 16 roky08.03.2009 21:28:00
  • Sdílet
LE LiborSměja ESEL @liborsmeja.esel

Dobrý den , děkuji za informaci z předešlého emailu , moc jste mi pomohl , ale i při novém zapojení , přez 4-cestný ventil a 2 okruhy , jeden topný a jeden pro ohřev vody , mám stále problém. Podle mého názoru mám poddimenzované vývody z kotle. Dle návodu má být rozměr u kotle G1 1/2" , ale já mám tento průměr pouze 30 v mědi. To samé mám i na zpětném okruhu.
4-cestný vetil ESBE směrem do topného systému je funkční , ale na zpětném okruhu nemohu docílit teploty kolem 60 stupňů celsia. Myslím si , že mám nefunknční zpětnou klapku . Tudíž dosahuji teploty pouze do 45 stupňů . Této teploty dosahuji jen díky TUV systému , kde se mi ze zpětného okruhu samotíží vrací horká voda , která je přimýchána na zpětném okruhu ze 4-cestného vetilu. Ale při odběru z bojleru se samozřejmě ochladí a zpětka do kotle se sníží kolem 35 stupňů celsia..
(Klapka asi neotevíra , která je umístěná na okruhu ze 4-cestného ventilu). Můžete mi prosím zaslat Vaše zapojení kotle? (Rozměry a průměry připojených trubek ke kotli?) Už si vážne nevím rady a chtěl bych to uvést jako reklamaci , ale potřebuji názor nebo radu od zkušeného odborníka . děkuji

VK Vladimír Křen @vladimir.kren před 16 roky18.02.2009 08:26:00
  • Sdílet

Jaká je Vaše představa o množství spáleného uhlí? Nikdo si z prstu nevycucá tepelnou spotřebu Vašeho domu. Každý topný systém pracuje v rovnováze. Na jedné straně kotel s radiátory a na druhé straně je dům. Protože topíme pro to aby se dosáhlo určité pohody v domě musí tomu odpovídat určitý přísun energie. Vlastní provoz kotle je možno ovlivnit řádově v % na účinnosti to znamená hledat problémy ve vlastním domě.

PR Pavel Rejcha @pavel.rejcha před 16 roky18.02.2009 09:10:00
  • Sdílet
VK Vladimír Křen @vladimir.kren

Dobrý den..vytápím 10 radiátorů a dům mám zateplený + nová plastová okna.U každého topení mám termohlavice ..námám stím moc zkušeností proto žádám o radu jestli je nutné domontovat pro lepší regulaci čtiřcestný ventil + ekvitermní regulaci ..začal jsem se zajímat o spotřebu až po té ,když jsem zjistil že jsou i tací kteří protopí 80 metráků za rok a já za šest měsíců ..

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Přihlásit Registrovat

Nevhodný příspěvek

Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.

Vyberte způsob sdílení

Přečtěte si na TZB-info

Asociace malých a středních podniků a živnostníků reaguje na cíl snížit emise CO2 o 90 % do roku 2040

Asociace malých a středních podniků a živnostníků reaguje na cíl snížit emise CO2 o 90 % do roku 2040

ČR odeslala Evropské komisi požadavky 18 států na změnu obchodování s emisními povolenkami

ČR odeslala Evropské komisi požadavky 18 států na změnu obchodování s emisními povolenkami

Další běh kurzu Technická zařízení budov pro energeticky efektivní a zdravé budovy

Další běh kurzu Technická zařízení budov pro energeticky efektivní a zdravé budovy

Obnovitelné plyny plní požadavky „budov s nulovými emisemi“ (ZEB)

Obnovitelné plyny plní požadavky „budov s nulovými emisemi“ (ZEB)

Kdy a proč je povinná instalace akumulační nádrže u kotlů na pevná paliva?

Kdy a proč je povinná instalace akumulační nádrže u kotlů na pevná paliva?

Přečtěte si na ESTAV.cz

Při provozu kotle dodržujte pravidlo 2k. Co dalšího radí odborník na vytápění pevnými palivy

Při provozu kotle dodržujte pravidlo 2k. Co dalšího radí odborník na vytápění pevnými palivy

Jak na vytápění v bytovém domě? Je rozúčtování tepla spravedlivé?

Jak na vytápění v bytovém domě? Je rozúčtování tepla spravedlivé?

Zákaz kotlů na tuhá paliva 1. a 2. emisní třídy se blíží již mnoho let. Definitivně nastane v září. Jak budou probíhat kontroly?

Zákaz kotlů na tuhá paliva 1. a 2. emisní třídy se blíží již mnoho let. Definitivně nastane v září. Jak budou probíhat kontroly?

Zákaz plynových kotlů v EU! To myslíte vážně? Víme, jak to je

Zákaz plynových kotlů v EU! To myslíte vážně? Víme, jak to je

Ceny energií: Fixovat či nefixovat? Na rok, na měsíc? Analytik radí

Ceny energií: Fixovat či nefixovat? Na rok, na měsíc? Analytik radí

Reklama

Partneři portálu TZB-info:

TZB-info

• Stavba
  • Vytápění
  • Větrání / klimatizace
  • Voda / kanalizace
  • Obnovitelná energie
  • Ceny energií

ESTAV.cz

• Architektura
  • Stavba
  • Interiér
  • Instalace
  • Reality
  • Dopravní stavby

Firmy a výrobky

• Stavební materiály a práce
  • Vytápění
  • Větrání, klimatizace a chlazení
  • Voda, ohřev vody, kanalizace
  • Elektrotechnika
  • Zařizovací předměty pro koupelny

Kalkulátor cen energií

• Porovnání cen elektřiny
  • Porovnání cen zemního plynu
  • Analýza cen energií
  • Jak změnit dodavatele - poradna

Chci zasílat e-mailový zpravodaj TZB-info (více o zpravodaji)

jsem člověk
jsem robot
Facebook - icon Facebook Youtube - icon Youtube RSS - icon RSS

© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2025, všechna práva vyhrazena | Topinfo CMS | Podmínky užívání | Nastavení cookies | Reklama | Kontakty | Technická podpora

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Zapomněli jste heslo?

Nemáte účet?

Registrovat se

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Registrovat se Přihlásit se

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.