ČEZ přípojka problém

Reklama
ČEZ přípojka problém

Zažádal jsem na ČEZu o připojení nového odběrného místa za účelem stavby RD. Vyplnil jsem formuláře, zaplatil jsem podíl.

Obdržel jsem "Stanovisko k žádosti o připojení zařízení", ve kerém se mimo jiné popisuje "místo a způsob připojení".
"přípojka NN kabelem AYKY 4x16 mm2 za sloupu stávajícího venkovního vedení NN AIFe 4x70mm2 na ulici XY, PROTLAKEM pod ulicí XY až do pojistkové skříně v oplocení pozemku žadatele."

Kontaktoval mě člověk z firmy pověřené zpracováním projektu přípojky s tím, že nastala malá komplikace v podobě potoku, který prochází zmiňovanou ulicí a tím problematického provedení původního PROTLAKU. Navrhl možnost provedení přípojky "vzduchem", ovšem museli by na můj pozemek umístit sloup. Sloup bych "překousnul", ale odbržel jsem "Smlouvu o uzavření budoucí smlouvy o zřízení věcného břemene a smlouvy nepojmenované", ve které se mám "zavázat v budoucnu uzavřít smlouvu o zřízení věcného břemene, spočívající ve výstavbě kabelového vedení NN 0,4kV a v právu vstupu a vjezdu na zatěžovaný pozemek v souvislosti se zřízením, provozem, opravami a údržbou uvedených energetických zařízení".

Mám zbytečné obavy z vecného břemene? Na jedné straně chápu ČEZ, že chce mít zajišťen přístup ke svému "energetickému zařízení", na druhé straně- kvůli "sloupu" zatížit pozemek věcným břemenem? Mohu se odvolávat na "Stanovisko k žádosti o připojení", ve kterém je popsán způsob připojení PROTLAKEM?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

38 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.