V posledni dobe pozoruji podobny jev jako jiz popisovan v jinem prispevku - v 1. patre ne vzdalenejsi vetvi (blizsi vetev je dobra) hreje jen horni cast radiatoru, stoupacka (tedy vlastne klesacka) v prizemi je studena. Jako laik bych konstatoval - voda netece.
Mam kotel Prother Tiger 9let stary, cerpadlo v minulosti zadrhavalo (ale po postrceni zase bezelo). Kotel je ve sklepe, tlak dle merice normalni, z radiatoru tece horka voda. v prizemi jsem zavrel par radiatoru, ne vsechny (preci jen je zima) a nepozoroval jsem vyrazne zlepseni.
Cerpadlo muze blbe tocit? Kdyz zavru vsechno v prizemi a sklepe - dojde k trvalemu zlepseni?
Dik moc predem, snazil jsem se popsat celou situaci.
https://www.ivarcs.cz/katalog/vytapeni-ivartrio/soupatka-a-filtry-c934/…
před 15 roky
Dekuji vsem moc. Nezbyde mi nez pozvat topenare. asi zbytek zimy vydrzime, dole budu zavirat telesa a vrsek se ohreje…
před 15 roky
Nejdříve čerpadlo. Pokud máte čerpadlo se středovým šroubem tak se dá po vyšroubování šroubu zjistit směr točení…
před 15 roky
24 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení