Úprava vody

Reklama
Úprava vody

Dobrý den, potřebovala bych poradit s úpravou vody. Bydlíme na vesnici bez veřejného vodovodu a voda ze studně je pro nás jediným možným zdrojem.Studnu máme z povrchové vody a je nevalné úrovně, dusičnany 83 mg/l a vápník s hořčíkem 6,0 mmol/l.Na pití dětem vodu vozíme z města,my s manželem ji občas pijeme.O dusičnanech jsem někde četla,že nejvíce je jich v půdě v zimě,a my máme zimní rozbor, tak doufám v lepší zítřky.Co mě ale hodně trápí je ta tvrdost, která demoluje zařízení -myčku,pračku, baterie,dřez,mohla bych to každodenně čistit všemy těmy odstraňovači vodního kamene a stejně, jednou
pustím vodu do dřezu a už se tam vytvoří mapa, to nemluvím o sprchovém koutu, zašedlých nerezových špuntech atd.Zajímalo by ně,jak dalece je voda z filtrů změkčená, někde jsem četla, že pokud se voda zbaví vápníku a hořčíku úplně, je zdraví škodlivá.Mě by vyhovovalo tu tvrdost stáhnout tak o dvě třetiny.Děkuji za pomoc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.