čerpadlo dělá rámus

Reklama
čerpadlo dělá rámus

Dobrý den, poradí mi někdo? Ještě upozorním, že podrobné detaily nedokážu popsat, nejsem technik a nerozumím tomu, takže pouze laicky popíšu problém.V létě jem v RD na stávající rozvody nechala napojit kotel VERNER VN25D bez akumulační nádrže. O té jsem neměla tušení a nikdo mi o ní neřekl. V systému jsou zapojena dvě čerpadla Wilo. Problém dělá horní čerpadlo, přes které jde teplá voda do systému. Kotel je nastavený, aby vypnul ventilátory při 72 stupních. To vypne, přičemž teplota vody ještě vystoupá na 83 stupńů. A to je právě ta chvíle, kdy čerpadlo začne vydávat strašné rány. A nedělá to při každém cyklu, ale když vás ráno ve 4 vzbudí rány, jako by to mělo vyletět do povětří, tak mám někdy až strach. Opravu urguji u firmy, co to dělala a jen slibují a nikdo se tu neukázal. Jistě, není to finančně zajímavé, když mi to tu měli dělat, mohli se pro 100tisíc přetrhnout. Zajímá mě, zda jsou rány, které čerpadlo vydává banalita nebo jde o vážnější problém a případně, co s tím. Mám právo na nějakou záruční opravu? Mám poslat žádost o opravu písemně? Nic jiného mě totiž nenapadá. Děkuji za pochopení. Jitka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.