V RD mám podlahové topení, jako krytina bude všude dlažba. Topné desky jsou betonové. Beton by měl být dostatečně vyzrálý, je to cca 2 měsíce a více od betonáže. Vypadá to, že než budu mít přípojku plynu, že to chvíli potrvá, tudíž zatím nemohu udělat topnou zkoušku.
Dočetl jsem, že se před pokládkou dlažby normálně provádí topná zkouška. U mě to ale vypadá, že budu muset se vším cca 3 měsice čekat, pokud toto pravidlo budu respektovat.
Zajímalo by mě tedy, co riskuji pokud toto nedodržím. Zda je důležitá určitá teplota podlahy při pokládce nebo zda je to kvůli tomu, kdyby topná deska někde praskla?
Díky za radu.
Diky za info ohledně topné zkoušky před pokládkou dlažby.Jinak těch 15°C pro pokládku byla pouze střelba.Stejně budu…
před 15 roky
Účelem topné zkoušky je prokázat že topné zařízení je schopno při provozu dosáhnout jmenovitých parametrů. No a Vy…
před 15 roky
A proč zrovna pokládat při 15°C? Není lepší dlažbu pokládat spíš při průměrné teplotě kterou bude mít podlaho za…
před 15 roky
5 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení