Vlhkost-tepelný most

Reklama
Vlhkost-tepelný most

Dobrý den, vyskytl se mi doma obrovský problém. Vlhnutí rohu v místě kde je v podkroví napojena SDK šikmina na pulštok. Místnost je ložnice, štítová stěna je sever, pulštok západ. Spíme tam 3.
Na tento problém jsem si zadělal už při hrubé stavbě, jak je patrno z fotek. Na štítovou stěnu je plynule napojena stěna chránící terasu. Dům je celý zateplen 10cm EPS, v místě napojení terasové stěny ale EPS končí a je vytvořen optický schod-viz foto. Štíty jsou do výšky krovů dobetonované.
Mezi krovy je v šikmině 16cm orsik a pak ješte 8cm na překrytí krovů, parotěska a SDK. UD profil je cca 25cm od konce štítu.
Štít je zateplen pouze zvenčí, nikoli shora-ukončení.
Takováhle vlhkost se mi zatím ukázala pouze jednou-celý týden fučelo od severu jako blázen-cca před 14ti dny. Obvykle je v rohu tak 2cm flíček, jen vlhkost kapky vody ne.
Prosím poraďte řešení. Napadá mě snad jen vnitřně zateplit štít a půlštok...
Rady typu "jsi debil" a "jak jsi to takhle mohl udělat" snad ani nepište...už jsem z toho nešťastný dost

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

37 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.