Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den, Používám domácí vodárnu od firmy Einhell pod ozn.HWA 1100 Niro : http://www.noto.cz/vodarna-domaci-automa… - Používal jsem na své chatě ca 5 let domácí vodárnu od italského výrovce OSIP /s vakem 800 W*/ zakoupené v německém Baumaxu u nás nikde servis takže poté co mě odešlo /ulomený ejektor a zřejmě požkozené oběhové kolo z plastu/ jsem si nedávno /asi před 4 měsíci koupil již u nás /bohužel přes internet bazarovou prodejnu/výše zmíněný výrobek se kterým jsem byl z prvopočátku velmi spokojen /byl a splnoval mé požadavky.Tlak se držel oproti zvyklostem na té vrchní hranici uváděné výrobcem /okolo 5 Bar/ nyní po nedávné návštěvě ca 20 lidí /v mé nepřítomnosti/ jsem po mém návratu a následné kontrole při spuštění vodárny zjistil že tlak /po předem vypuštěné vodě z potrubí abych zamezil zamrznutí/ se dostane/vypne/ pouze na úroven 2,1 Bar což by mě pro běžný provoz nikterak nevadilo ale jedná se o tlak na hranici vypínatelnosti což v praxi znamená že by se čerpadlo nemuselo samo vypnout a jelikož se jedná o automat nevím kde se co zda vůbec dá nastavit.Hlavně mě ovšem zajímá proč se ten tlak tak rapidně snížil,vše jsem po zavodnění potrubí odvzdušnil a používal čerpadlo po dobu dvou dnů které jsem na chatě strávil jinak bez problémů. Ještě ty důležité parametry které potřebujete k posouzení ,studnu mám kopanou po původním majitel hlubokou ca 2,5 m rozměrů ca 1,5x1,5 m zpevněnou pouhými kameny ,čili se jedná spíše o povrchovou vodu,sací koš se zpětnou klapkou /nedávno vyměněnou za novou/ je ponořen ca 1 ,5 m od povrchu země a 1 m pod hladinou délka sacího potrubí je od chaty ca 20 m čerpadlo má umístěné ve sklepě hned u zdi základu a vede po celé chatě do výšky 1 podlaží /výška mezi čerpadlem a vrchní části kde jsou umyvadla a WC je asi 4 m .Napojeny jsou :dole ve sklepní části sociálního zařízení 3 umyvadla 1x WC a 1x sprcha,nahoře pak kuchynský dřez a 2 x WC.Nevím a z dat výrobců domácích vodáren se nikde nedočtu kolik WC umyvadel apod. tyto čerpadla utáhnou ale je fakt že se vždy strachy modlím když především ráno jsou 3 WC v provozu tak se čerpadlo téměř nezastaví při náporu tolika lidí se není ani co divit ,nicméně to až do posledního pátku sloužilo ke spokojenosti a až nyní jsem zjkistil že čerpadlo nedotlačí patřičný resp. dřívější tlak,výrobce uvádí rozmezí 3,5 - 5 Bar těch 2,1 je již však podle mě dost pod hranicí.Všiml jsem si že navzdor kontroly a důsledného dotažení všech kohoutků se v noci i když nec není puštěno samovolně čerpadlo zapne asi na 5 - 10 sec.jednoduše řečeno ten tlak na manometru za určitou dobu nedrží a spadne.Když povolím zavodnovací T kus před filtrem hned za zdí tak voda nestříká ale je zaplněné protože když tam naleju vodu hned přeteče,mám tomu rozumět tak že v regulačním válci automatu je ještě také nějaká zpětná klapka která zamezí vytékání ze sacího přívodního potrubí ?? - Můžete mě prosím poradit a vysvětlit co je toho příčinou a kde může být chyba ?Snad ne opět v prasklém ejektoru co se jinak v čerpadle vlastně opotřebuje ? Děkuji Vám za vyčerpávající a fundovanou odpověd. S pozdravem Wrobel J.
0 odpovědí
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení