Hluk z kotla

Reklama
Hluk z kotla

Dobrý deň. Našiel som niekoľko podobných tém ale nenašiel som odpoveď na môj problém. Mám 5 ročný závesný kotol Immergas s expanznou nádobou, zabudovaným čerpadlom a zásobníkom TUV. Radiatory plechové, rozvody medené. Pred 2 týždňami sa začal ozývať rachot z kúrenia. Ako keby niekto búchal kladivom po radiatoroch. Zistil som, že to pochádza z kotla. Deje sa to hlavne v noci alebo keď je kotol dlhšie vypnutý. Keď sa následne zapne, vyhreje vodu na určitú teplotu, tak pri vypnutí najskôr počuť syčanie a následne buchot ako keby vnútri padali kusy železa alebo kamene :-). Niekedy sa ozve doslovne rana. Takisto sa zdá ako keby vnútri stekala voda. Hluk pochádza z miesta nad horákom. Miesto medzi horákom a odvodom spalín. Servisáka mám objednaného, ale nevie čo to môže byť. Kotol musí začať kúriť po dlhšej prestávke aby sa to stalo. Keď pri ňom stojím cez deň a skúšam ho zapnúť/vypnúť, tak sa nič nedeje. Radiatory mám odvzdušnené, tlak v systéme mierne kolíše podľa teploty. Pravdepodobne bude treba dotlakovať expanzku. Na internete som našiel niečo o preplynení vykurovacej vody. Môže to byť tým?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.