Spodní stavba rodinného domu

Reklama
Spodní stavba rodinného domu

Zdravím. Mám několik dotazů, doufám, že mi někdo poradí. V tuto chvíli jsem na úplném začátku s výstavbou svého RD - právě se mi zpracovává PD. Zatím kde bydlet máme, takže chci ušetřit co nejvíc, a proto jsem se rozhodl stavět svépomocí. Letos bych chtěl zvládnout zákl. desku. A tak pomalu kalkuluji spotřebu materálu a náklady. Chtěl bych ale poradit, zda se pod zákl. pas dává štěrkopísek nebo štěrk a jaká frakce. A poté pod zákl. desku se dává podsyp štěrku nebo ze štěrkopísku a z jaké frakce. Víte, zjistil jsem že 5 projektantů 5 jiných variant. Někdo doporučuje frakci 0/32 jako štěrkopískový polštář pod pasy a štěrk krakce 32/63 pod žb desku. Jiný dopuručuje větší kamenivo jako polštář a štěrkopísek pod zákl. desku. Tak nevím.
Jo a ještě bych chtěl poprosit, jestli někdo nezná způsob, jakým se převádí objem kameniva na jeho hmotnost. Zatím se mi podařilo zjisti, že 1 m3 lomového kamene = 1,8 t.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.