Věnec + stropní trámy

Reklama
JV Jarda Voldřich @jarda.voldrich před 15 roky02.03.2009 18:03:00
Věnec + stropní trámy

Dobrý den. Chceme vybudovat na hodně starý kamenný dům obytné podkroví. Aby bylo dobře využitelné je třeba nadezdít cca o metr obvodové zdivo a až na něho dát pozednici. Nyni je dům svázán dřevěným věncem ve výšce stropu spodních místností čili je podkroví hrozně nízké od krajů. Současně bych chtěl udělat i trámový strop. Jde mi oto, zda můžu vybourat kapsy pro stropní trámy ve stávajícím obvodovém zdivu tak aby byly se současnou výškou kamenného zdiva zároveň (abych se nedostával s novou výškou podlahy v podkroví zbytečně vysoko)a přes takto kapsami narušené zdivo udělat železobeton. věnec či musí stropní trámy ležet až na udělaném věnci? V případě druhé možnosti - obezdívají se přímo na kontakt a nebo se kolem nich dává nějaká izolace? Železobeton. věnec asi musí být bezpodmínečně na celou šíři zdiva, ne? Další dotaz je na nadkrokevní izolaci. Můžete mi prosím napsat postup a skladbu směrem od krokve a čím vytvořit prostor od krokve ke kontralati aby byl prostor pro izolaci? Děkuji za tady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.