Kotel 24 KOV ZP protherm 24-zavesny

ZT Zsolt Tanka @zsolt.tanka před 15 roky08.03.2009 17:27:00
Kotel 24 KOV ZP protherm 24-zavesny

Zdravim vsechny!
Koupili jsme rodinny dum a tento kotel byl jeho soucasti. Je prutokovy a ohreva vodu i vykuruje-radiatory a pochazi cca. z roku 1997.
V posledne dobe uprostred sprchovani vypne ohrivani vody a tece jen studena. Zasviti oranzova kontrolka-trojuhelnik s vykricnikem a je potrebny reset kotle cervenym malym zapustenim tlacidlem(puvodne byl pod odnimatelnim cernym krytem).
Pri samotnem vykurovani radiatoru je vsechno OK, ale akonahle sa spusti ohrivani teple vody na sprchovani cca. po 2 minutach uz tece len studena voda-kotol se zastavi, a to aj zaroven nebo nezavisle od soucasneho vyhrevu radiatoru. V pripade sprchy je plamen velky, intenzivnejsi a hori trosku mimo spalovaci prostor, cast plamenku vyslehne cez pozorovaci otvor medzi plechovy kryt zevnitr a "telo" kotle.
Po ohreve vody citit spaliny v ovzdusi mistnosti. Kotol je napojeny na komin, vzduch bere z mistnosti. Pravdepodobne je problem aj s odtahem komine?...
Istou dobu ohrev vody pri umyvani radu byl pouzivan spusobem, ze se umyvalo pod tecouci vodou a neustale se zastavovala voda medzi jednotlivymi kusmi radu, takze kotol sa musel velmi casto vypinat a zapinat podla toho jestli se tepla voda pustila.
Muze toto mat vlyv na terajsi neskorsi problemy se sprchou-aj ked radiatory funguju OK?(napr. nespravne fungujici rele spinac ci termostat-amatersky povedane)
Je mozne nejakym financne nenarocnym spusobem moje problemy vyresit?
Je tam jeden problem ci vice?
Potreboval by som aspon orientacne poradit, nakolko s kotlami ziadne predchadzajuce skusenosti nemam, a nerad by som bol napospas osoby ktora "opravi" ci skor zauctuje nieco co nie je treba.
Dakujem za vase drahocenne rady!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.