Kotel 24 KOV ZP protherm 24-zavesnyZdravim vsechny!
Koupili jsme rodinny dum a tento kotel byl jeho soucasti. Je prutokovy a ohreva vodu i vykuruje-radiatory a pochazi cca. z roku 1997.
V posledne dobe uprostred sprchovani vypne ohrivani vody a tece jen studena. Zasviti oranzova kontrolka-trojuhelnik s vykricnikem a je potrebny reset kotle cervenym malym zapustenim tlacidlem(puvodne byl pod odnimatelnim cernym krytem).
Pri samotnem vykurovani radiatoru je vsechno OK, ale akonahle sa spusti ohrivani teple vody na sprchovani cca. po 2 minutach uz tece len studena voda-kotol se zastavi, a to aj zaroven nebo nezavisle od soucasneho vyhrevu radiatoru. V pripade sprchy je plamen velky, intenzivnejsi a hori trosku mimo spalovaci prostor, cast plamenku vyslehne cez pozorovaci otvor medzi plechovy kryt zevnitr a "telo" kotle.
Po ohreve vody citit spaliny v ovzdusi mistnosti. Kotol je napojeny na komin, vzduch bere z mistnosti. Pravdepodobne je problem aj s odtahem komine?...
Istou dobu ohrev vody pri umyvani radu byl pouzivan spusobem, ze se umyvalo pod tecouci vodou a neustale se zastavovala voda medzi jednotlivymi kusmi radu, takze kotol sa musel velmi casto vypinat a zapinat podla toho jestli se tepla voda pustila.
Muze toto mat vlyv na terajsi neskorsi problemy se sprchou-aj ked radiatory funguju OK?(napr. nespravne fungujici rele spinac ci termostat-amatersky povedane)
Je mozne nejakym financne nenarocnym spusobem moje problemy vyresit?
Je tam jeden problem ci vice?
Potreboval by som aspon orientacne poradit, nakolko s kotlami ziadne predchadzajuce skusenosti nemam, a nerad by som bol napospas osoby ktora "opravi" ci skor zauctuje nieco co nie je treba.
Dakujem za vase drahocenne rady!