Ohřev TUV horkým vzduchem???

Rubriky:

Tom áš @tom.as788 před 15 roky10.03.2009 21:16:00
Ohřev TUV horkým vzduchem???

Prosím o radu.: Mám vytápění horkovzduchem krbovou vložkou s rozvody. Do jedné větve rozvodu bych chtěl umístit výměník teplota vzduchu 80-100°C. Krbová vložka je v přízemí, výměník by byl na výšku podkroví cca 2,3m bojler na půdičce. Vše bych chtěl řešit samotížkou. Bude to fungovat? Jak velký bojler bych potřeboval abych jej neuvařil, nebo si myslíte že tento systém nejde uvařit nebo přehřát a bude samoregulační? Našel jsem tyto výměníky,http://www.clagesobotka.cz/carlo_vykony_… jsou vhodné, bude stačit trubka 22mm na somotížný oběh?
Pokud by to snad nemělo fungovat a voda by byla jen předehřátá mám v záloze elektonický ohřívač vody na dohřátí na požadovanou teplotu. Ještě jeden dotaz když už bude ten bojler na půdičce šel by k němu připojit solární panel zase nejraději samotížkou abych nepřehřál, bude nebude fungovat... ...

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.