Bytový dům

Rubriky:

MI Mirka Ingrová @mirka.ingrova před 15 roky17.03.2009 09:30:00
Bytový dům

Dobrý den, bydlíme rok ve velice členěném bytovém domě. Účetnictví nám vede bytové družstvo. Nyní jsme měli schůzi, kde jsme se dověděli informace o spotřebě energií, což by nebylo tak hrozné, ale... Dozvěděli jsme se, že od minulého roku existuje vyhláška, která říká, že se musí kompenzovat koeficientem "znevýhodněné" byty (byty nad garáží, nebo podkrovní byty). Takže naši sousedé, kteří jsou horkokrevní a moc netopí, tak jsou etalonem (mají nejteplejší byt), mají koeficient 1. A byt, který je rohový, nad garáží, má koeficient 1,7. Moje otázka zní, jestli je možný takový rozdíl? Neměl by být rozdíl cca do pár procent? Není přece možné, že "teplejší" byty budou platit za jiné byty o tolik víc? Navíc, když někteří tady ještě na baráku nebydlí a vytápí tak sousedy. Tento systém se mi zdá hodně nespravedlivý. To je jakobych řekla, že když svítí slunce, tak je to nahoře vytápí střechou více, než nás, a že chci kompenzaci ve formě koeficientu. Prosím o vysvětlení, příp. o doporučení literatury. Neměla by tyto koeficienty počítat nějaká firma? Oni vlastně budou o 70 procent zvýhodnění. Ten rozdíl pak zaplatí ostatní dle výměry bytu?
Děkuji za Váš čas, přeji hezký den

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.