Teplota vody v UK

Reklama
Teplota vody v UK

Dobrý deň. Aká by mala byť teplota vykurovacej vody? Viem že to závisí od vonkajšej teploty. Nikde som nenašiel žiadnu tabuľku. Všade sa píše iba o ekvitermickej regulácii ale tú ja nemám. V podstate to potrebujem regulovať ručne ale neviem ako. Kúrenár mi povedal že mám nastaviť regulátor na 8 ( predpokladám že 80 st. ), servisák že na 5. Údajne keď mám izbový termostat, kotol sa riadi podľa neho. Ja sa domnievam že teplota na akú hreje kotol vodu, nezáleží na izbovom termostate.
Ešte by som rád vedel ako odpojím izbový termostat od kotla aby neriadil kotol. Stačí odpojiť káblik alebo to treba aj na kotli nejako odinštalovať. Niekde som tu niečo čítal o zoskratovaní termostatu. Ale neviem čo to znamená.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.